More

  De groepspot zakt in een klap met 10.000 euro door onze hoofdverdachte in ‘De Mol’ 2021

  © Play4

  De groepspot zakt in een klap met 10.000 euro door onze hoofdverdachte in ‘De Mol’ 2021

  -

  Stilaan loopt de zoektocht naar de mol op zijn einde. Na een tijd doorgebracht te hebben in München, was het voor de kandidaten tijd om naar het oosten van het land te trekken. Hoofdstad Berlijn vormde het decor voor de zesde aflevering van De Mol.

  In de eerste opdracht moesten de kandidaten de 7 verschillen zoeken die aangebracht waren op foto’s van bekende Berlijnse street art. In tussentijd werden ze opgejaagd door free runners die hun opdracht konden dwarsbomen. Als de free runners de kandidaten konden aantikken, dan eindigde hun opdracht. De free runners konden op afstand gehouden worden met een paintball geweer en door een geheugenspel te spelen.

  Om de verschillen te vinden, werden de duo’s bijgestaan door kandidaten met een walkietalkie, die achter de tablet met de foto stonden. Sven en Annelotte vormden het eerste duo en vooral Annelotte bleek op dreef. Want zonder de hulp van de anderen wist ze meteen het juiste antwoord te vinden. Ook bij de volgende foto’s deed ze het goed. Al hoorde ze bij de laatste foto – al dan niet bewust – een instructie van Jasmien niet. Zij verwees naar de twee touwtjes die verschilden, maar Annelotte begon over een ander onderdeel van de foto.

  Het tweede duo dat aan zet was, waren Jasmien en Lennart. Zij speelden het spel sterk, waardoor ze alle verschillen vonden. Tenslotte was het de beurt aan Philip, die de kans kreeg om de winst te verdubbelen. De andere kandidaten speelden om beurt een spel tikkertje. Werd een kandidaat aangetikt, dan mocht een free runner koers zetten richting Philip. De docent marketing dacht aanvankelijk het verschil gevonden te hebben, maar bleek uiteindelijk een open raam aanzien te hebben voor een verschil. Daardoor werd de winst niet verdubbeld.

  Mayday, mayday, mayday

  Voor de tweede opdracht werd de groep opgesplitst in diegenen ‘die van de grond gaan’ en een deel dat ‘met beide voeten op de grond bleef’. Jasmien en Lennart voelden zich geroepen om van de grond te gaan, al bleef dat – tot hun spijt – beperkt tot een virtuele ervaring. Ze kregen namelijk de opdracht om een B737 van Berlijn naar Brussel te vliegen in een vluchtsimulator.

  Ondertussen moesten Philip, Annelotte en Sven – in een hangar – voor brandstof zorgen door een papieren vlieger in een cirkel te gooien. Al waren er rondom ook andere vakken aangebracht met allerlei vliegeniersonheil zoals een elektriciteitspanne, tegenliggend verkeer, motorbrand en stormweer.

  Lennart en Jasmien konden in noodgevallen de hulp inroepen van de controletoren, al kostte de hulp van de toren – uiteraard – geld. Opvallend was daarbij dat Lennart meteen om hulp riep, ook al ging het om een ‘gemakkelijke’ situatie zoals zware storm. Jasmien merkte even later op dat ze, in dat geval, het toestel alleen maar hoeven recht te houden. Ondertussen duurde het erg lang vooraleer er iemand een papieren vliegtuig in het vak van de kerosine gooide. Op de valreep wist Sven voor brandstof te zorgen. Kort nadien volgde ook Annelotte en helemaal op het einde – na alle onheil te hebben geraakt – volgde Philip.

  Desondanks de verschillende gevaren, slaagden Lennart en Jasmien er in om de landing richting Brussel in te zetten. Pas kort voordien – toen ze de landingsbaan al zagen – kregen ze de landingsinstructies van de andere kandidaten. Bij de landing zat Lennart aan de stuurknuppel en liet hij de snelheid van het vliegtuig te hard zakken. Ondertussen begon Jasmien haar stoel te verplaatsen, waardoor de aandacht niet naar de gevaarlijke situatie ging. Het vliegtuig crashte en 4.000 euro ging verloren.

  10.000 euro weg

  Aan het begin van de aflevering had Gilles nog een aanlokkelijk voorstel: als de groep een hele aflevering niet in hun molboekjes keek, dan verdienden ze 4.000 euro. Na de eerste proef kregen ze – in de dagboekkamer – de kans om de dossiers van de anderen in te kijken. Het is al zeker dat Philip en Jasmien hier op ingingen.

  Vlak voor de eliminatie, kregen de kandidaten een nog aanlokkelijker voorstel. Iedereen die niet in een dossier had gekeken, kreeg de kans om geld – uit de groepspot – te bieden op de tapes van één van de vier kandidaten. Als daar het bewijs werd geleverd dat die persoon in een dossier keek, kreeg de bieder een vrijstelling. Lennart bood 10.000 euro om het filmpje van Philip te zien. Het klopte waardoor Lennart een vrijstelling kreeg en er 10.000 euro uit de groepspot ging. De groepspot zakte daarmee naar een schamele 7.600 euro.

  De afvaller

  Opnieuw moest een kandidaat de reeks verlaten. Jasmien gokte op de verkeerde mol en ging naar huis.

  Lennart

  Is de goedlachse Lennart de mol? Dat zou zomaar eens kunnen. Na een geruisloze start, valt Lennart steeds vaker op. Ook in de zesde aflevering liet hij enkele steken vallen. Zo was hij niet erg goed in het geheugenspel, waardoor er steeds – erg snel – aanvallers konden vertrekken. Samen met Jasmien zorgde hij er wel voor dat hun opdracht slaagde, ook schoot hij vrij snel een aanvaller neer.

  In de tweede opdracht zat Lennart in het vliegtuig. Als mol is dat de meest invloedrijke positie. Aangezien het andere team vrij laat met de landingsinstructies af kwam, viel het ook niet op dat hij het toestel liet neerstorten. We hadden het gevoel dat hij naar de situatie keek, maar niks ondernam. Zo was het Jasmien, die op het laatste moment, tevergeefs gas bijgaf.

  Zou je als mol 10.000 euro bieden? Het lijkt ons wel een opvallende zet, want hierdoor loop je meteen in de kijker. Heeft Lennart, de sympathieke Philip op het oog als mol? Of wou hij zijn rol als saboteur – met de finale in zicht – kracht bijzetten? We zullen het weldra te weten komen.

  Philip

  De docent marketing, Philip, bleek zich in de zesde aflevering opnieuw in enkele sleutelposities te hebben gewurmd. Zo kreeg hij in de eerste opdracht de kans om de groepspot te verdubbelen, maar slaagde hij daar niet in. Zo zag hij een open raam aan voor een zwarte vlakte, terwijl in het oorspronkelijke werk het raam gesloten was. Het bleek niet het correcte verschil te zijn. Toevallige misser of mol? We weten het niet, maar opnieuw ging veel geld verloren.

  Ook in de tweede opdracht bleek Philip niet de beste vliegenier. Zo gooide hij meermaals in het verkeerde vak, waardoor ze in de cockpit tal van problemen kregen. Hij was ook de laatste die het vliegtuig van kerosine voorzag, dat was pas nadat alle onheil geactiveerd was.

  In de ontknoping bleek Philip ook in de dossiers te hebben gekeken. Hierdoor ging 4.000 euro verloren. Lennart had dan weer 10.000 euro over om het filmpje van Philip te zien. Zou Philip de mol zijn in de ogen van Lennart en was hij er hierdoor zeker van dat Philip in de dossiers had gekeken?

  © Play4

  Annelotte

  We zijn er bijna zeker van. Annelotte is niet de mol. Tijdens de eerste proef was Annelotte verantwoordelijk voor meerdere goede antwoorden, die ze snel opmerkte. Al reageerde ze een keer niet op een instructie van Jasmien die op een verschil wees. Hierdoor ging 500 euro verloren.

  In de tweede opdracht deed ze het ook te goed om de mol te zijn. Haar vlieger belandde – na tientallen pogingen – in de juiste cirkel en ook de opdracht voor landingsinstructies liet zij slagen. Als mol zou ze te veel mogelijke sabotages links laten liggen.

  Sven

  Of zou het toch Sven zijn? We weten alvast, dat Sven niet bang is van acties die naar sabotage neigen, maar al te vaak is hij ook wel verantwoordelijk voor goede acties. Zo zorgde hij op een cruciaal moment voor brandstof door zijn vlieger in de cirkel te gooien. Ook tijdens de vorige aflevering zorgde hij voor geld door de minigolf te doen slagen. Als saboteur zou je zulke opdrachten geruisloos kunnen doen mislukken.

  Al maakt Sven zich ook verdacht doordat hij 7.600 euro bood voor een filmpje te bekijken van een van de andere kandidaten. Het is best een hoog bedrag, waardoor de groepspot ook flink had leeggelopen.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer