More

  Dé festivalkalender 2022: De beste Belgische festivals van deze zomer

  Advertentie

  -

  Na twee jaar staat weer een festivalzomer voor de deur. En wat voor een. Ieder festival lijkt grootser dan ooit uit te pakken. Om toch maar wat wijs te geraken uit de drukke periode, maken wij een handig overzicht voor de Belgische festivalzomer. 

  MEI

  MOEN FEEST 26 – 29 mei

  Waar?  Festivalzone Trimaarzate, Moen

  Wat? Een belevingsfestival voor jong en oud. #LikeMe, Samson & Marie, Bazart, Filip Kowlier en Golband zakken af naar Moen.

  Tickets? Een dagticket kost 39 euro. De zondag, op “Family Sunday” is een ticket slecht 25 euro. Een combiticket voor donderdag, vrijdag en zaterdag kost 99 euro.

  CORE Festival 27 – 28 mei

  Waar? Osseghem Park, Brussel

  Wat? Een nieuw festival in leven geblazen door Tommorowland en Rock Wechter? Twee grote festivalorganisatoren werken samen, dat wordt een uniek boutique festival. Ook zijn de namen niet van de minste. Onder andere Paul Kalkbrenner, Jamie xx, Celeste en Lous and the Yakuza en Stormzy komen naar de hoofdstad.

  Tickets? Een dagticket is er vanaf 69 euro, een combiticket vanaf 129 euro. Meer info op corefestival.com.

  JUNI

  Extrema Outdoor Belgium 03 – 05 juni

  Waar? Kelchterhoef, Houthalen
  Wat? Extrema Outdoor is een muziekfestival waar elektronisch, house en techno helemaal op hun plaats zijn. Namen zoals Acid Pauli, D.A.V.E. The Drummer, Tale of Us en de Franse dj Manu Le Malin zakken af naar Limburg.
  Tickets? Het goedkoopste dagticket bedraagt 72 euro, een weekend is er voor 147 euro. Meer info op extrema.be.

  Graspop Metal 16 – 19 juni

  Waar? Kasteeldijk, Dessel

  Wat? De 25e editie van het metalfestival vindt dit jaar plaats. Graspop is het grootste Belgische festival voor hardrockfans. De affiche is indrukwekkend. Scorpions, Sabaton, Alice Cooper en de Belgen Fleddy Melculy staan op het festival.

  Tickets? Alle formuleprijzen zijn uitverkocht, behalve op donderdag. Zo’n dagticket kost 110 euro. Voor andere dagen kan je je wel nog op een wachtlijst zetten. Meer info op graspop.be.

  Sunrise festival 24 – 26 juni

  Waar? De Lilse Bergen, Lille
  Wat? Wie houdt van de Nederlandse dutchpop, is zeker bij Sunrise fesival bij het goede adres. De Hollanders Antoon, Bizzey, $hirak, Bilal Wahib en de opkomende Belgische rapper Cristian B zijn de highlights van het festival.
  Tickets? De kostprijs van tickets variëren van dag. Zo kost een dagticket vrijdag maar 35 euro, zaterdag kost het al 55 euro. Wie een combiticket wil voor de drie dagen is 85 euro kwijt. Een combiticket met camping kost 105 euro. Meer info op sunrisefestival.be.

  TW Classic 25 juni

  Waar? Festivalpark, Werchter
  Wat? Op zaterdag 25 juni gaat TW Classics door. Het eendagsfestival heeft Whispering Sons, Nick Cave & The Bad Seeds, Placobo, The Smile, Sleaford Mods en Courtney Barnett in de line-up.
  Tickets? Een ticket kost 96 euro. Meer info op twclassic.be.

  Rock Wechter Encore 26 juni

  Waar? Festivalpark, Wechter
  Wat? De festivalweide in Wechter zal eind juni een drukke periode hebben. Een dag na TW Classic staat het gloednieuwe eendagsfestival Encore op de weide. Rock Wechter wilde na twee coronajaren groots uitpakken en kondigde een nieuw dagfestival aan. De namen zijn niet min. Florence + The Machine, Zwangere Guy, Intergalactic Lovers, The Kid LAROI, Sylvie Kreusch en The Specials geven een voorsmaakje van Rock Wechter, die vier dagen later doorgaat.
  Tickets? De prijs voor een ticket bedraagt 94 euro. Meer info op rockwechter.be/encore.
  © Rock Werchter

  Rock Wechter 30 juni – 3 juli

  Waar? Festivalpark, Wechter

  Wat? Rock Wechter behoort tot een van de grootste festivals in België. De affiche bewijst dat nog maar eens. Pearl Jam, Rag’n’Bone Man, Metallica, Lewis Capaldi en Måneskin staan op de verschillende podia.

  Tickets? Alle tickets zijn al uitverkocht. Wie geen heeft kunnen bemachtigen, kan altijd Ticketswap in de gaten houden. Meer info op rockwechter.be.

  JULI

  Paradise City Festival 01 – 03 juli

  Waar? Kasteel van Ribaucourt, Steenokkerzeel

  Wat? Paradise City Festival staat al enkele jaren bekend als het groenste festival van België. Zo worden nachttreinen ingezet om festivalgangers naar huis te brengen. Attari, Axel Boman, Fidele en DJ Tennis en nog zoveel treden op.

  Tickets? Een dagticket op vrijdag en zondag kost 69 euro. Wie zaterdag komt, betaalt 74 euro. Een combiticket is 139 euro. Meer info op paradisecity.be.

  Rampage Open Air  01-03 juli

  Waar? Industriezone Balendijk, Lommel

  Wat? Op hun site staat “The Biggest Drum&Bass And Dubstep Party In The Universe”, en we nijgen dat te geloven. De line-up wordt gevuld door Andy C, Black Tiger Sex Machine en Nero.

  Tickets? De dagtickets zijn tussen de 40 en 55 euro. Een combiticket is 105 euro. Meer info op rampageopenair.eu.

  Les Ardentes 07 – 10 juli

  Waar? Les Ardentes, Luik

  Wat? Het festival gelegen in Wallonië is vooral voor de  hip-hop- & urbanfans. De line-up is zeker de moeite. Amerikaanse rappers zoals Megan Thee Stallion en Tyler, The Creator komen langs. Maar ook Anderson.paak, Stromae en Damso staan het in Luik.

  Tickets? Een dagticket kost 80 euro, een combiticket kost 187 euro en wie daarbij een camping wilt, betaalt 217 euro. Meer info op lesardentes.be/nl.

  Dour Festival 13 – 17 juli

  Waar? Plaine de la Machine à Feu, Dour

  Wat? Dour Festival staat gekend als een groot, alternatief festival. Angèle, Guna, Logic 1000, Black Midi en Roméo Elvis staan op de affiche. De organisatie pakt uit met Campfest, de camping gaat twee dagen eerder open na twee afgelaste edities (11 tot 13 juli).

  Tickets? Een pas voor een dag kost 88 euro, een combiticket kost 195 euro. Meer info op dourfestival.eu/nl.

  Rock Herck 15 – 16 juli

  Waar? Sportterreinen Harlaz-Olmenhof, Herk-de-Stad

  Wat? The Vaccines, Deus, Noordkaap, De Jeugd Van Tegenwoordig, zij betreden allemaal het podium van Rock Herck.

  Tickets? De prijs voor een dagticket is 39 euro, een combiticket 65 euro. Meer info op rockherck.be.

  Tomorrowland 15 – 17 juli + 22 – 24 juli + 29 – 31 juli

  Waar? De Schorre, Boom

  Wat?  Het grootste outdoor dance-evenement in België. Al zeven keer de prijs ontvangen als beste festival ter wereld. Dit jaar zijn er drie weekends: van 15-17 juli, 22-24 juli en 29-31 juli. Charlotte de Witte, Armin Van Buuren, Paris Hilton, DIPLO en Steve Aoki zijn er terug te vinden.

  Tickets? De drie weekends, goed voor 600.000 tickets, zijn volledig uitverkocht. Meer info op www.tommorrowland.com.

  AUGUSTUS

  WECANDANCE 06 – 07 augustus + 13 – 14 augustus

  Waar? Zeedijk, Zeebrugge

  Wat? Een strandfestival waar electro centraal staat. Op de affiche staan: Acid Pauli, Tits & Hits, Zoey Hasselbank en Yung Felix.

  Tickets? Een dagticket kost 65 euro, een weekendticket 110 euro. Wie beide weekends wil meemaken, betaalt 200 euro. Meer info op www.wecandance.be.

  HEAR HEAR! 14 Augustus

  Waar? Kiewit, Hasselt

  Wat? De organisatoren van Pukkelpop pakken uit met een nieuw eendagsfestival HEAR HEAR! Het wordt een muziekfestival met een alternatieve line-up boordevol indie. Op de line-up staan Editors, Pixies, Liam Gallagher, Wolf Alice, Whispering Sons en Sons.

  Tickets? Tickets kosten 95 euro. Meer info op hearhear.be.

  Pukkelpop 18 – 21 augustus

  Waar? Kiewit, Hasselt

  Wat? Pukkelpop is voornamelijk een popmuziekfestival. Ondere andere Arctic Monkeys, Tame Impala, Bring Me The Horizon, Oscar and The Wolf, Dave, Jack Harlow en George Ezra zijn te bewonderen op de festivalweide.

  Tickets? Een dagticket kost 115 euro, een combiticket kost 245 euro. Meer info op www.pukkelpop.be.

  Kamping Kitch Club 20 augustus

  Waar? Lange Munte, Kortrijk

  Wat? Het meest foute festival in België, waar niet raar wordt opgekeken van een streepje bloot. De line-up is nog niet bekend, maar zoals vorige jaren zullen schlagers zeker hun optreden houden.

  Tickets? Hoe vroeger je er bij bent, hoe goedkoper het ticket. Nu kost een ticket 45 euro, wie langer twijfelt, zal 55 euro moeten betalen. Meer info op www.kampingkitchclub.be.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer