‘De Dag’ vanaf 10 januari op VIER

© FBO/Woestijnvis

© FBO/Woestijnvis

‘De Dag’, de langverwachte fictiereeks bedacht door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, is vanaf 10 januari te zien op VIER. De zender zal telkens twee afleveringen na elkaar uitzenden. Eerder dit jaar was de serie al te zien voor Telenet klanten.

De fictiereeks ‘De Dag’, van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu heeft eindelijk een uitzenddatum. De serie zal vanaf donderdag 10 januari te zien zijn op VIER. De serie, geregisseerd door Gilles Coulier (‘Cargo’, ‘Bevergem’) en Dries Vos (‘Bad Trip’, ‘Allemaal Familie’), draait rond een uit de hand gelopen bankoverval. Een dag lang ontspint zich een uitermate spannend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers. De kijker leert al snel dat niet alles is wat het lijkt en ontdekt bij iedere aflevering een nieuw stuk van de puzzel.

Telkens twee opeenvolgende afleveringen

Het bijzondere aan de reeks is dat twee opeenvolgende afleveringen, steeds hetzelfde tijdsverloop omvatten. De eerste aflevering toont de gebeurtenissen bij de politiediensten en familieleden, buiten de bank. De tweede aflevering toont ons wat er bij gijzelaars en gijzelnemers gebeurt. De eerste aflevering wordt telkens door Gilles Coulier en de tweede door Dries Vos geregisseerd.

 

Bekende acteurs en opkomend talent

‘De Dag’ kon rekenen op een mix van bekende acteurs en opkomend talent. Belangrijke rollen zijn onder andere voor: Sofie Decleir, Titus de Voogdt, Maaike Neuville, Jeroen Perceval, Geert Van Rampelberg, Bert Haelvoet en Barbara Sarafian, maar je zal ook bijvoorbeeld Jelle De Beule herkennen.

‘De Dag’ steeds twee afleveringen na elkaar, vanaf 10 januari op VIER.

Lees ook:

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in