More

  DE CIJFERS. 4.601 nieuwe besmettingen met het coronavirus op maandag: bekijk onze interactieve kaart

  -

  Het aantal nieuwe besmettingen blijft toenemen. Op maandag werd een record van 4.601 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het zevendaagse gemiddelde is verder gestegen naar 2.915,9.

  “Het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames blijft jammer genoeg sterk stijgen”, stak viroloog Steven Van Gucht van wal op de persconferentie deze vrijdag. Het zevendaagse gemiddelde is ondertussen gestegen naar 2.915,9, dat is een stijging met 72%. “Aan dit tempo verdubbelen de cijfers om de 9 dagen”, vertelde Van Gucht.

  Voorlopig lijkt er geen verbetering aan te komen, zo werden er op maandag 5 oktober 4.601 besmettingen vastgesteld. Op zaterdag en zondag bedroeg het cijfer respectievelijk 1.632 en 1.029 bevestigde besmettingen per dag. Dat is vermoedelijk te verklaren doordat mensen vaak tot na het weekend wachten om contact op te nemen met hun huisarts. Op dinsdag 6 oktober werden al 3.323 besmettingen vastgesteld, dat is slechts een voorlopig cijfer.

  Het meest aantal besmettingen blijft zich voordoen bij de twintigers, maar er is een verschuiving gaande naar andere leeftijdsgroepen. Zo zijn er opvallend meer veertigplussers besmet. 

  Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt verder toe. De laatste dagen waren er telkens meer dan 100 nieuwe opnames per dag. Op donderdag waren 1.110 bedden bezet (773; een week eerder) door COVID-patiënten, daarbovenop liggen 213 mensen op intensieve zorgen (156; een week eerder).

  Interactieve kaart

  Bekijk het aantal bevestigde besmettingen in jouw stad of gemeente via onze interactieve kaart. Het gaat om de absolute cijfers. Onze kaart bevat voortaan de cijfers van de afgelopen 14 dagen. Je kan er ook de besmettingscijfers van de afgelopen 24 uur en 7 dagen terugvinden door op je gemeente te klikken. Uitgebreide gegevens kan je terugvinden via het dashboard van Sciensano.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie