‘De Battle’ laatste aflevering gewonnen door België: nieuw seizoen in 2020

© VIER

Ook vanavond namen Gert Verhulst en James Cooke het op tegen Nederlanders Katja Schuurman en Najib Amhali. Vanavond toonde Najib een demonstratie teppanyaki, Gert deed een Irish Dance-act en Katja deed een stuntparcours. Wie won de laatste ‘Battle’ tussen België en Nederland? 

Het was vanavond tijd voor de vierde en laatste aflevering van ‘De Battle’. Daarin namen Gert Verhulst en James Cooke het op tegen Katja Schuurman en Najib Amhali. Iedere aflevering kregen we vier disciplines te zien, gaande van show en stunt tot kennis. Zo zagen we de afgelopen weken o.a. James een trapeze-act uitvoeren en Gert koorddansen. Vanavond was het dan ook tijd voor het slotstuk: wie wint ‘De Battle’? Team België of team Nederland?

Gert Verhulst out door knieoperatie

In aanloop naar zijn Irish Dance-choreografie moest Gert Verhulst met spoed geopereerd worden aan zijn knie. En dat slechts 14 dagen voor de proef: “Ik was al eens geopereerd aan de meniscus van mijn knie. Ik was maar net op tijd klaar voor de show, maar daarna heeft ook mijn andere knie het begeven op het moment dat ik terug kon beginnen trainen.” Een heus Irish Dance-team was uit Ierland afgezakt, maar dat mocht niet baten. Verhulst slaagde niet in zijn opdracht. James moest van 250 schilderijen uit het Rijksmuseum zowel de schilder en als de volledige titel kennen. Eén foutje maakte James, maar slaagde uiteindelijk toch in zijn opdracht.

 

Najib aan de teppanyaki, stuntvrouw Katja

Najib mocht zich uitleven in de Japanse keuken, want hij moet een demonstratie teppanyaki geven. Zijn eerste proeven gingen feilloos, maar hij maakte twee fouten, waardoor zijn opdracht niet slaagde.

Katja zette haar leven op het spel als een echte stuntvrouw. Zij moest durf, koelbloedigheid en heel snel lopen combineren om een volledig stuntparcours binnen de tijd af te werken. Ze slaagde in haar spectaculaire opdracht.

 

Nieuw seizoen in 2020

In de finale moesten de teams 20 mensen herkennen. Team Nederland kon slechts vijf punten verzamelen. Gert en James herkenden zes gezichten en wonnen de laatste aflevering van ‘De Battle’. De wedstrijd tussen de Lage Landen eindigt daarmee op een gelijkspel: tweemaal winst voor België en tweemaal winst voor Nederland. ‘De Battle’ komt alvast volgend jaar terug met een nieuw seizoen.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in