‘De Battle’: James Cooke op van de zenuwen voor trapeze-act, Gert Verhulst gaat goochelen

© VIER

De afgelopen afleveringen zagen we James Cooke en Gert Verhulst het opnemen tegen Nederlanders Katja Schuurman en Najib Amhali. Voorlopig doen de Nederlanders het nog steeds beter, maar daar komt deze week mogelijk verandering in. James Cooke waagt zich aan een bloedstollende trapeze-act en Gert Verhulst gaat goochelen.

Afgelopen week zagen we James Cooke zich met succes wagen aan het cheerleaden. Gert Verhulst die moest alle Belgische en Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival kennen. Beide heren slaagden voor hun proef, maar wisten toch geen overwinning in de wacht te slepen.

James Cooke aan de trapeze

In de derde aflevering van ‘De Battle’ staan de zenuwen hooggespannen. Vooral bij Gert Verhulst en James Cooke breekt het angstzweet uit. James moet een spectaculaire trapeze-act uitvoeren. Of dat is toch de bedoeling, want hij heeft enorm veel hoogtevrees: “Ik ben zo zenuwachtig en dat is heel lang geleden. Ik heb zo hard geoefend en afgezien. Nu wil ik aan iedereen bewijzen dat ik mijn angst kan overwinnen!”.

 

Gert blijft letterlijk met zijn voetjes op de grond, maar dat zorgt bij hem voor minstens evenveel stress. De David Copperfield van Plopsaland mag geen steek – en zeker geen kaart – laten vallen en moet 5 cardistry-trucs feilloos brengen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan met trillende handen: “Ik voel de zweetdruppels over mijn rug tot in mijn bilspleet lopen. Ik heb echt een haat-liefde relatie met die kaarten.”

© VIER

Trompet voor Najib

Najib Amhali zal dit keer veel moeten zuchten en blazen, want hij moet het themalied van The Muppet Show spelen op trompet. Katja Schuurman gaat haar brein pijnigen en moet 196 vlaggen herkennen én bijhorend land, hoofdstad en aantal inwoners kunnen benoemen. De opdrachtgevers van deze week zijn Jani Kazaltzis, Helmut Lotti, Victor Reinier en Edsilia Rombley.

© VIER

‘De Battle’ zie je zaterdag om 20.25 op VIER

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in