De 6 Talenten van 2020 volgens muziekredacteur Steven Elias

Het jaar zit er, op enkele uren na, zo goed als op. Het is dan ook tijd om niet meer achteruit te kijken, maar de blik naar voren te richten. Van deze zes talenten verwachten we zeer veel in 2020. 

Naaz (NL)

Dit najaar was de Nederlandse, met Koerdische roots op Europese tour om haar nieuwe plaat ’the beautiful struggle’ voor te stellen. In eigen land is Naaz al lang geen onbekende meer, we verwachten dat ze in 2020 haar grote internationale doorbraak zal kennen. Ze wist alvast een plekje in ons hart te veroveren toen ze haar ‘quirky’ popsongs in AB bracht.

Celeste (USA/UK)

De Brits-Amerikaanse Celeste zagen we voor het eerst aan het werk als support van Michael Kiwanuka, afgelopen maand in AB. De soulzangeres beschikt over een stem waar de Grote Zaal muisstil van werd. Nooit eerder zagen we zo een sterke support aan het werk. Check maar eens single ‘Strange’ en u weet wat we bedoelen.

Yokan (BE)

De Gentse band Yokan verscheen dit jaar voor het eerst op onze radar met hun single ‘Something New’. Vliegensvlug werkten ze aan nieuwe muziek, want eind dit jaar kwam hun debuut EP ‘Together’ reeds uit. Daarin tonen de heren een nieuw kant aan de Belgische popmuziek die het weleens ver zou kunnen schoppen. We houden ze in 2020 nauwlettend in het oog.

Tessa Dixson (BE)

https://www.youtube.com/watch?v=LWvqPFbShSc

We verwachten volgend jaar heel veel van Tessa Dixson. Sinds haar winst bij ‘De Nieuwe Lichting’ ging het pijlsnel voor de Brusselse met Amerikaanse roots. We zagen haar dit jaar voornamelijk schitteren langs de zijde van Warhola, maar ons gevoel zegt dat 2020 wel eens haar jaar zou kunnen worden. In het voorjaar stelt ze haar langspeler voor in de AB, die haar misschien wel eens naar de grote binnen-, en buitenlandse festivals zouden kunnen leiden. Zegt iemand daar Rock Werchter?

Glints (BE)

Jan Maarschalk Lemmens, de Antwerpenaar met Britse roots gaat al een tijdje mee in de Belgische muziekwereld, maar het zal pas volgend voorjaar zijn dat Glints zijn allereerste soloalbum zal uitbrengen. We kijken al uit naar die knallende releaseparty én naar de waarschijnlijk goed gevulde festivalzomer van de Antwerpenaar. Onze tip: knal je feestje vanavond in gang met ‘Lemonade Money’.

Charlotte Adigéry (BE)

Deze Gentse is geen onbekende voor muziekliefhebbers. Velen noemen haar één van de beloftes van 2020 en dat wordt mogelijk bevestigd op de MIA’s, waar ze genomineerd is als ‘Doorbraak van 2019’. Adigéry debuteerde bij Arsenal, is ook te zien bij WWWater, maar maakt vooral indruk met haar soloproject. Haar EP ‘Zandoli’ veroverde heel wat muzikale harten in binnen-, en buitenland. We zijn benieuwd wat 2020 voor haar brengt.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in