More

  De 6 beste tweedehandswinkels in Brussel, Gent, Antwerpen, Brugge en Leuven

  De 6 beste tweedehandswinkels in Brussel, Gent, Antwerpen, Brugge en Leuven

  -

  Vintage kledij op de kop tikken en tegelijk duurzaam bezig zijn? Dit zijn onze favoriete tweedehandswinkels in Brussel, Gent, Antwerpen, Brugge en Leuven.

  Als student kan het nooit kwaad om hier en daar een beetje geld te besparen. Tweedehandswinkels zijn dan de perfecte oplossing: je vindt er kwaliteitsvolle kleding voor een lagere prijs. Daarnaast is het ook nog eens super duurzaam want je gebruikt dingen die anders in de vuilbak hadden gelegen. Wij zien er alleen maar voordelen in.

  Dankzij het feit dat tweedehandswinkels de laatste jaren steeds populairder worden, schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Voor wie zelf niet meer uit kan aan het grote aanbod is hier een overzicht van de -volgens ons- leukste winkels in jouw studentenstad.

  1. Bison 4

  (Brussel)

  Fans van vintage streetwear kunnen in Bison 4 hun hart ophalen. Gedaan met alle tweedehandssites af te zoeken naar vintage Nike, Adidas of The North Face items, want hier hangen ze allemaal bij elkaar op een paar vierkante meters. Het winkeltje in de Verversstraat mag dan wel klein zijn, de ruimte is gevuld met streetwear schatten uit onder andere de selectie van vintage dealer Tony la fripe. Naast vintage vind je hier ook collecties van exclusieve streetwear brands zoals Paradox Brussels.

  Verversstraat 4, 1000 Brussel. 

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door BISON 4 (@bisonquatre)

  2. MOOD recycle store

  (Gent)

  Wie houdt van kleding uit de 90’s en 00’s hoeft niet langer elk rek af te zoeken in zijn lokale kringwinkel, dat deed Helena al voor jou. Helena De Wel heeft in Gent de vintage winkel MOOD. Omdat ze zelf grote fan is van kleding uit de 90’s en 00’s besloot ze op zoek te gaan naar de juiste stukken en die te verkopen. Alles in de winkel zoekt ze met de hand uit.

  Nederkouter 147, 9000 Gent. 

  3. Melting Pot Kilo

  (Antwerpen en Brussel)

  Bij Melting Pot Kilo hangen er geen prijskaartjes aan de kleding. Dat komt omdat je betaalt per kilo. Wanneer je klaar bent met kleding uitzoeken wordt alles gewogen en per kilo betaal je dan 15 euro. Het concept komt overgewaaid vanuit Nederland en zorgt ervoor dat je pareltjes kan scoren voor bijna geen geld.

  Antwerpen: Nationalestraat 14, 2000 Antwerpen.
  Brussel: Visverkopersstraat 2, 1000 Brussel.
  Hoogstraat 154, 1000 Brussel.

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door MELTING POT KILO (@meltingpot.kilo)

  4. Riot

  (Leuven en Antwerpen)

  Riot staat bekend om zijn kwaliteitsvolle en aparte kleding. De stuks in de winkel zijn een zorgvuldige selectie van de kleding die er allemaal binnenkomt. Er wordt gekeken of de kleding wel voldoet aan wat de winkel wil uitstralen en dat is vooral niet voldoen aan de norm. In Riot vind je stukken die iets aparts hebben. Je outfit mag opvallen en dat is bij de stuks van Riot geen probleem.

  Leuven: Diestsestraat 160, 3000 Leuven.
  Antwerpen: Lange Koepoortstraat 46, 2000 Antwerpen. 

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door RIOT LEUVEN (@riotleuven)

  5. Episode

  (Antwerpen en Brussel)

  Bij Episode betaal je misschien een beetje meer dan in je lokale kringwinkel, maar voor die prijs krijg je dan ook wel echt kwaliteit. De kleding wordt zorgvuldig uitgekozen en daarna begint er een heel proces. Als de selectie is gemaakt kan het repareren beginnen. In het atelier wordt kleding met een mankement terug hersteld, dan wordt alles gewassen en daarna wordt er een tweede kwaliteitscontrole uitgevoerd. Zo ben je zeker dat je achteraf niet bedrogen uitkomt. Episode vind je naast in internationale grootsteden als Amsterdam, Kopenhagen en Parijs nu ook in Antwerpen en Brussel.

  Antwerpen: Kammenstraat 14, 2000 Antwerpen.
  Brussel: Violetstraat 28, 1000 Brussel. 

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door 咲 (@sakiyorkieee)

  6. Think Twice

  (Antwerpen, Brugge, Gent, Brussel en Leuven)

  Wie naast kwaliteitsvolle kleding ook vooral op zoek is naar goedkope kleding is bij Think Twice aan het juiste adres. Wanneer de nieuwe collectie binnen is zijn de prijzen vergelijkbaar met die van andere vintage kwaliteitswinkels. Maar wanneer er bijna terug een nieuwe collectie komt beginnen de prijzen te dalen. Dan heeft alles in de winkel dezelfde prijs. De prijs zakt tot 1 euro per stuk op de dag voor de nieuwe collectie binnenkomt. Wie koopjes wil scoren weet dus waar naartoe.

  Antwerpen: Nationalestraat 81, Kammenstraat 85, Jezusstraat 18 en Lange klarenstraat 21, 2000 Antwerpen.
  Brugge: Sint-Jacobsstraat 21, 8000 Brugge
  Gent: Ajuinlei 15A, Nederkouter 118, Brabantdam 14, 9000 Gent.
  Leuven: Oude Graanmarkt 57, Spoormakersstraat 71, 1000 Brussel.
  Diestsestraat 255, 3000 Leuven.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer