More

  De 6 beste series op Netflix en Amazon Prime Video: dit zijn onze tips

  De 6 beste series op Netflix en Amazon Prime Video: dit zijn onze tips

  -

  De kerstvakantie is aangebroken. Onder de huidige maatregelen zouden we die zo veel mogelijk thuis moeten doorbrengen. Gelukkig kan je die ook fijn doorbrengen. Wij sommen onze favoriete 6 series op die je op Netflix en Amazon Prime Video kan vinden. Dit zijn de 6 series die je moet gezien hebben. Heb je nog tips? Reageer dan hieronder in de comments!

  Bodyguard

  De BBC-productie, ‘Bodyguard’, is een zenuwslopende rit van het begint tot het einde. David Budd (Richard Madden) is een persoonsbeveiliger die de opdracht krijgt om lijfwacht te worden van de minister van Binnenlandse Zaken (Julia Montague). Vanaf het eerste moment grijpt de serie je bij het nekvel, want Budd moet een aanslag zien te voorkomen op een drukke trein. De serie kreeg een quotering van 8,1 op IMDB. De komst van een tweede seizoen werd al bevestigd.

  Homeland

  Claire Danes werd voor haar rol in spionageserie ‘Homeland’ tal van keren beloond met prijzen, waaronder op de Emmy Awards. In de serie volgen we de bipolaire Carrie Mathison, een CIA-agente die informatie krijgt over een bekeerde marinier die een aanslag wil plegen in de VS. Wanneer sergeant Nicholas Brody (Damian Lewis) door speciale eenheden bevrijd wordt, verdenkt ze hem meteen. Haar eigen mentale gezondheid en de situatie spelen haar parten om haar oversten te overtuigen. De reeks is na acht seizoenen in schoonheid geëindigd, het laatste seizoen moet nog verschijnen op Netflix.

  The Man in the High Castle

  Wat als Hitler de oorlog had gewonnen? Dat is het uitgangspunt van ‘The Man in the High Castle’. In de Amerikaanse dystopische serie is de VS verdeeld tussen Japan en Nazi-Duitsland. Alexa Davalos speelt Juliana Crain die in het Japanse gedeelte woont en mysterieuze tapes in handen krijgt. Het is het begin van de zoektocht naar de waarheid. Enkel voor de prachtige setting in de 60’s moet je kijken. ‘The Man in the High Castle’ is te vinden op Amazon Prime Video.

  Sense8

  Ondergewaardeerd is Sense8, het paradepaardje van de Wachowskis-zussen, bekend van onder andere The Matrix. In de sci-fi serie zijn acht personen mentaal met elkaar verbonden na de zelfmoord van een vrouw genaamd Angelica. De acht – oftewel de sensates – kunnen met elkaar communiceren en hun wijsheden, ervaringen en talenten met elkaar delen. Een serie die onderwerpen zoals gender, seksualiteit en politiek niet uit de weg gaat, maar vooral een entertainende topproductie is. De serie werd na twee seizoen (en een film) afgevoerd door Netflix door de enorm hoge kosten per aflevering (9 miljoen dollar per aflevering) en het beperkte kijkpubliek.

  The Queen’s Gambit

  Tjonge, tjonge. Wat een oerdegelijke serie is dit. In ‘The Queen’s Gambit’ volgen we Beth Harmon: een weeskind en schaakgenie. Ze leert als kind schaken door de conciërge van het weeshuis, maar blijkt al snel beter te zijn dan haar leermeester. Liefde, verdriet, zenuwslopende spanning en plot twists maken het een indrukwekkende rit van begin tot einde. Iets van schaken kennen, hoeft niet om deze serie te appreciëren. 

  Bosch

  De reeks rond de eigenzinnige, norse rechercheur Harry Bosch gaat al zes seizoenen mee op Amazon Prime Video. In de crimeserie voeren Harry Bosch en Jerry Edgar moordonderzoeken uit die steeds dieper rijken dan ze denken. Dankzij de koppigheid van Bosch, bezorgen de makers een sterke politiereeks. In 2021 verschijnt het zevende en laatste seizoen van de reeks.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie