De 5 Beste Liveshows van 2019 volgens muziekredacteur Steven Elias

’t Is gebeurd. 2019 zit er bijna op, dat betekent dan ook lijstjestijd en een allerlaatste terugblik op wat het jaar voor moois heeft voortgebracht. Onze muziekredacteur Steven Elias blikt terug naar de – volgens hem – beste liveshows van 2019.

5. Compact Disk Dummes @ Ancienne Belgique

De broers Lennert en Janus Coorevits brachten dit jaar hun nieuwe EP ‘Satellites’ uit. Die kwamen ze vol enthousiasme voorstellen in de AB Club. Wij zagen een concert van het soort waar we er nog niet veel van zagen. Compact Disk Dummies zorgde die avond voor een in zweet-gedrenkte AB Club.

4. Nilüfer Yanya @ Botanique

Dit voorjaar zagen we de Londense Nilüfer Yanya op Les Nuits in het Brusselse Botanique. De Britse met Turkse, Ierse en Barbadiaanse roots wist het publiek van de eerste seconde muisstil te krijgen om het dan een uur lang mee te voeren doorheen haar prachtige muziek. De uitverkochte zaal genoot van de concentratie waarmee de BBC Sound Of-genomineerde keer op keer kippenvel bezorgde, maar het ook bijna aan het dansen zette.

3. P!nk @ Rock Werchter

Alhoewel P!nk nooit echt in mijn persoonlijke afspeellijst opdook, zorgde ze wel voor dé liveshow van het jaar. Zelf al vind je haar muziek helemaal niets, dan nog blaast ze je omver met een portie entertainment om U tegen te zeggen. P!nk danste, zong erg sterk en vloog zelf boven het publiek. Wat moet dat meer zijn op een zomeravond?

2. Brihang & Zwangere Guy @ Ancienne Belgique

Hiphop was nog nooit zo hot in ons land. De Brusseleir Zwangere Guy zorgde begin dit jaar voor een nooit-gezien feestje in AB, maar ook de West-Vlaamse taalmagiër Brihang joeg de populariteit van hiphop bij het grote publiek naar enorme hoogtes. Ga ze zeker het komende jaar is checken!

1. The Subs @ Ancienne Belgique

De eerste plaats is zonder twijfel voor The Subs. De Meesters der Nachtraven toonde het beste van hunzelf in AB en zorgden voor moshpits, eindeloze raves en extase. De talloze hits die live tot waanzin deden drijven, lieten het zweet meermaals over het voorhoofd stromen. Toch nog even een vermelding voor frontman Jeroen De Pessemier die werkelijk alle hoeken van de AB heeft gezien: van het balkon tot boven de hoofden van het publiek.

Volg voor meer

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in