De 5 Beste Films van 2019 volgens filmredactrice Karen Demeyere

2019 zit er alweer bijna op. Op het einde van elk jaar is het wel eens de gewoonte om je favoriete dingen uit het voorbije jaar op te lijsten, dat doet onze redacteur film Karen Demeyere hier ook. Lees hier alles over de 5 films die haar het meest bekoorden in 2019.

5. On the Basis of Sex

Deze kwam eigenlijk in 2018 uit, maar omdat hij in België pas te zien was vanaf 2019 tel ik hem toch mee. Het verhaal speelt zich af in de jaren 70, maar door de thematiek is hij nog altijd enorm relevant. De acteerprestaties zijn in deze film wat hem zo fantastisch maakt. Het is een veel serieuzer genre dan de andere films in dit lijstje, maar dat mag natuurlijk ook wel af en toe.

4. Detective Pikachu

‘Detective Pikachu’ was een van de weinige films die ik meer dan één keer zag in 2019, Aladdin was een andere. Voor het kijken van de film was ik eigenlijk helemaal geen fan van Pokémon, en nu eerlijk gezegd nog altijd niet. Je kan namelijk perfect naar de film kijken en ervan genieten zonder enige voorkennis. Het verhaal is wat absurd, maar net door die absurditeit blijf je wel aan het scherm gekluisterd. En de schattige Pikachu zorgt ook voor een nog betere kijkervaring.

3. Aladdin

Er waren veel mensen die de live-action verfilming van Aladdin maar niets vonden. Desondanks kreeg hij echter wel relatief goede scores zowel op IMDB (7.6/10) en Rotten Tomatoes (57% en 94%). Terecht volgens mij, want hoewel ik nooit echt fan was van de originele Aladdin, zou ik deze film zeker meerdere malen willen bekijken. Graag verwijs ik ook nog even naar wat voor mij misschien wel de beste filmmuziek uit 2019 was: ‘Speechless’ door Naomi Scott.

2. Klaus

Als enige Netflix film verovert Klaus de tweede plaats in mijn top 5. Het is een 2D film over het ontstaan van de legende van de kerstman. Het verhaal houdt voor het volle uur en 38 minuten je aandacht. Emotionele scenes worden afgewisseld door grappige en slim bedachte toespelingen op de ‘Kerstman’ figuur. De animatiestijl doet sterk denken aan oudere tekenfilms, wat een extra dosis nostalgie met zich meebrengt.

1. Frozen 2

Mijn review van Frozen 2 verscheen nog niet zo heel lang geleden, dus ik zal bij deze keuze niet al te veel uitweiden. De film is een perfect vervolg op de eerste film, gericht op een iets ouder publiek door de zwaardere thema’s die aan bod komen. Er is actie, humor en enkele momenten om traantjes weg te vegen. Frozen 2 kan je nog altijd in de cinemazalen bekijken. Dus als je in de koude winterdagen een leuke activiteit nodig hebt, is dit zeker een aanrader!

Tot slot is mijn wens voor 2020 dat er nog meer fantastische films uitkomen die nieuwe werelden openstellen of oude werelden verder exploreren.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in