More

  De 5 Beste Belgische artiesten van 2019 volgens muziekredactrice Ine Verhaege

  Advertentie

  -

  2020 is nabij, maar toch blikt onze redactrice even terug naar haar top 5 van Belgische artiesten. 2019 was een Belgisch topjaar waar heel wat goede schijven en platen zijn in uitgebracht. 

  5.  blackwave.

  Laatste jaren zijn er heel wat goede Belgische hiphoppers naar boven gekomen. De twee jongens van blackwave. zijn er toch twee om in de gaten te houden. In 2019 kwam hun sterke ‘ARE WE STILL DREAMING?’ uit met prachtige songs zoals ‘Elusive’ en ‘GoodEnough’. De vibe die blackwave. met zich meebrengt, mag van mijn part nog heel lang blijven hangen.

  4. Trixie Whitley

  Naar de mening van onze redactrice is zij één van de grootste Belgische artiesten van de laatste jaren. Deze powervrouw bracht in 2019 haar derde plaat ‘Lacuna’ uit. Een plaat die iets elektronischer klinkt dan de twee vorige. Naar eigen zeggen wou ze met de eerste twee platen een betere songwriter worden met deze plaat uit ze haar liefde voor elektronica.

  3. Brihang

  De West-Vlaming veroverde in 2019 heel Vlaanderen. Na zijn album ‘zolangmogelijk’ kon hij voor sommigen nog een onbekende zijn, maar na zijn nieuwe plaat ‘Casco’ is dit helemaal onmogelijk. Master in de eufemismen en woordkunstenaar. Singles zoals ‘Steentje’ en ‘Oe La La’ waren niet van de radio weg te denken in dit jaar. De toekomst is nog groot voor deze West-Vlaming.

  2. Balthazar

  ‘Fever’ is volgens onze redactrice by far de beste Belgische plaat van 2019. De laatste plaat dateerde van 2016. In tussentijd ging zowel iedereen solo. Dat ze terug samen gekomen zijn, kunnen we alleen maar toejuichen. Wat een steengoede plaat.

  1. Zwangere Guy

  Het ging hard voor Zwangere Guy in 2019. Met twee albums op één jaar tijd, is hij voor niemand in België nog een onbekende. ‘Wie is Guy’ was een kunstwerk op zich en daar moet tweede album ‘BRUTAAL’ zeker niet voor onderdoen. Die laatste kwam pas een maand geleden uit. ‘Wie is Guy?’ is na 2019 alvast een vraag die niet meer gesteld moet worden.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer