De 3 Beste Pop- en Debuutalbums van 2019 volgens muziekredactrice Fien Adriaens

2019 loopt stilaan op zijn einde. Dat wil maar 1 ding zeggen: het is weer lijstjestijd! Onze redacteur muziek weet jou te vertellen welke haar favorieten waren. Waarop danste zij zoal door haar woonkamer afgelopen jaar? 

Beste Popalbum

3) Fine Line – Harry Styles

Aan het begin van december bracht Harry Styles dit album uit naar aanleiding van zijn tour in 2020. Dat was dus nét op tijd om een bronzen medaille te verdienen in deze categorie. Het album doet je wenen, lachen en dansen. En dat allemaal tegelijkertijd.

2) Cuz I Love You – Lizzo

Waarom eindigt Lizzo tweede in mijn top? Het is simpel: ze bestormde dit jaar de hitlijsten met ‘Truth Hurts’ en zette haar succes om in het meest vrouwelijke, empowering en zelfvertrouwen boostende album van 2019.

1) Homecoming: The Live Album – Beyoncé

Queen B verdient het in deze categorie te winnen met haar fantastische ‘Homecoming’. In april bracht ze dit album uit waarop haar optreden vanop Coachella te beluisteren is. Een ware droom voor de ongelukkigen die onder andere Hold up, Who run the world en Say my name vanuit het Destiny’s Child-tijdperk niet live konden meemaken. Zowel haar performance als dit album: ab-so-lute pareltjes.

https://www.youtube.com/watch?v=-pp3MIM96dM

Beste Debuutalbum

3) Hi I’m Pierre – Yung Mavu

Deze 18-jarige hiphopartiest is bekend van zijn Harry Potter rap Black Magic, die in totaal meer dan 20.000.000 views behaalde op Youtube. Hij wist zichzelf in 2019 definitief op de kaart te zetten met dit debuutalbum. Erg veelbelovend!

2) When We All Fall Asleep, Where Do We Go? – Billie Eilish

Billie Eilish bekroonde haar immense succes met dit debuutalbum. In het 42 minuten durende album passeren onder andere bad guy en bury a friend de revue. Hoog of laag, snel of traag: de 18-jarige bewijst dat ze vrijwel alles aankan.

1) Divinely Uninspired to a Hellish Extent – Lewis Capaldi

Lewis Capaldi verblijdde ons in mei met zijn debuutalbum met hierop onder meer zijn monsterhits Bruises, Grace en Someone You Loved. Het album bevat alles waar hij voor staat: emotie, verhaal en zijn prachtige prachtige prachtige (inderdaad: drie keer prachtige!) stem. Ik wil eigenlijk alleen maar luidkeels meezingen wanneer ik dit album op repeat zet, dus dat doe ik dan ook maar gewoon!

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in