De 3 Beste Belgische Series van 2019 volgens redactrice Fien Adriaens

2019, en daarmee ook het decennium, loopt stilaan op zijn eind. Dat wil maar één ding zeggen: het is weer lijstjestijd! Onze redactrice televisie gidst je graag doorheen de drie series van eigen bodem die haar dit jaar hebben vast gekluisterd aan het kleine scherm. 

Beste Belgische Series

3. De Dag

‘De Dag’ is de eerste fictiereeks van Julie Mahieu en Jonas Geirnaert. Het is een Vlaamse misdaadserie op Vier waarin je de overval op de Fidesbank en de hieropvolgende gijzelneming gedurende een dag, vandaar ook de titel, volgt. De serie zit vol plot twists, is enorm spannend en houdt je 12 afleveringen lang op het tipje van je stoel. Fantastisch camera- en schrijfwerk maken van deze serie een echte aanrader.

2. Undercover

Tom Waes en Anna Drijver spelen de hoofdrol in deze fictiereeks van Een. De serie gaat over een van de grootste Belgische XTC-producenten, Ferry Bouman, die zich vaak verschanst op een camping vlakbij zijn huis. Bob Lemmens (Waes) en Kim de Rooij (Drijver) worden door de Belgische Federale politie undercover gestuurd om zijn netwerk te infiltreren. Tom Waes blinkt alvast uit in zijn rol en de kijker wordt meegesleurd door een heleboel actie en onderhuidse spanning met af en toe ook een vleugje humor.

1. De Twaalf

Naar mijn mening dé winnaar bij uitstek. Deze serie van Een biedt een ultieme topcast, sublieme uitwerking van meerdere verhaallijnen en geweldige acteerprestaties. Het verhaal focust op Frie Palmers, wiens rol wordt vertolkt door Maaike Cafmeyer: een schooldirectrice die beschuldigd wordt van een dubbele moord. Een twaalfkoppige volksjury beslist in een assisenzaak over haar lot. Talloze leugens en intriges doen je meermaals twijfelen aan jezelf. Hou zeker je hoofd erbij!

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in