More

  ‘Dark Tourist’ op Netflix

  Advertentie

  -

  Wie reeds op zoek is naar ideeën voor zijn komende vakantie, kan vanaf vandaag terecht bij Netflix. De streamingdienst pakt uit met ‘Dark Tourist’. De Nieuw-Zeelandse reportagemaker David Farrier gaat voor Netflix op zoek naar de meest duistere vakantieplekken van het moment.

  Het ‘duistere toerisme’, het is iets wat we eigenlijk allemaal doen. Een bezoek aan het fort van Breendonk of Auschwitz. Al speurt reportagemaker David Farrier voor de Netflix-serie ‘Dark Tourist’ naar de iets extreme ‘dark tourism’ hotspots. Van voodoo-toerisme in Afrika tot een bezoek aan het radioactieve Fukushima.

  Van Fukushima tot raketwerpers

  Farrier brengt onder andere een bezoek aan de verboden nucleaire zone rond Fukushima, hij neemt een kijkje in het Japanse zelfmoordbos en waagt zich aan een plons in een radioactief Russisch meer. Ook brengt hij een bezoek aan dictatoriaal Turkmenistan, probeert hij binnen te dringen in een verboden stad op Cyprus en waagt zich aan het beschieten van een koe met een raketwerper!

  © Netflix / ‘Dark Tourist’

  Reizen Waes 2.0 

  ‘Dark Tourist’ laat zich het best beschrijven als Netflix’s versie van ‘Reizen Waes’. Hetzij sneller, flitsender en met meer actie. Het is de gulden middenweg tussen entertainment, humor en shockeren. Perfect voor tijdens een tv-zomer vol herhalingen.

  ‘Dark Tourist’ is nu te bekijken via Netflix. 

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer