More

  Danna Paola’s ‘Calla Tú’ brengt je in zuiderse sferen

  Danna Paola’s ‘Calla Tú’ brengt je in zuiderse sferen

  -

  Danna Paola, beter bekend als Lu uit de Netflix Original Elite, verblijdt ons in 2021 met haar nieuwe album K.O.. Calla Tú, een van de nieuwe singles, toont alvast dat Paola niet enkel een uitstekende actrice, maar ook een getalenteerde zangeres is.

  Zoals de titel elk oplettend wezen al deed vermoeden, is Calla tú een Spaans nummer. De titel is, eens vertaald, een teken van moed en daadkracht: Danna Paola moet niets meer weten van een oude geliefde en vertelt die simpelweg om ‘te zwijgen’. De rest van het nummer gaat over hoe ze beslist niet meer van die persoon te houden omdat diens hypocrisie niet langer bij haar past. Het nummer gaat over groeien als persoon en afstand nemen van iemand wanneer dit nodig is. Zoals ze zelf zegt ‘besluit ze te vliegen en te genieten van haar eenzaamheid’

  Wanneer het nummer begint, waan je je praktisch onmiddellijk in een klein, gezellig steegje in Spanje. Waar de aanstekelijke vibe van Calla Tú zorgt voor zin in de zomer, verbeteren de zuiderse tonen van het nummer je humeur meteen. Het refrein is eerder eentonig, maar de vrolijke melodie maakt dat het alles behalve saai wordt. Hoewel je zonder kennis van de Spaanse taal weinig tot niets begrijpt van het nummer, is de taal van de dans gelukkig universeel. En dansen, dat kan je op deze nieuwe single zeker en vast.

  De clip bij het nummer getuigt van de typische zuiderse sensualiteit: Danna Paola verrast met haar nieuwe blonde coupe met hierin rode lokken en voorziet ons van verleidelijke blikken en zwoele danspassen. Veel meer dan enkele achtergronddanseressen en een rode gloed heeft de Elite-ster dan ook niet nodig om je te hypnotiseren. Een verrassend detail aan het einde van de clip is de ’te amo’ die op het scherm verschijnt, uitgeschreven in vernederende woorden. De gebruikte woorden eindigen allemaal op ‘a’, wat erop wijst dat ze voor een vrouw bedoeld zijn. Paola steekt nog een welgemeende middelvinger op en laat zo weinig aan de verbeelding over: ze heeft een overduidelijke boodschap voor de persoon die haar ooit met een van de adjectieven heeft aangesproken.

  Hoewel Danna Paola in Calla Tú nogal vaak in herhaling valt, is het desalniettemin een leuk nummer dat ons meteen doet denken aan zon, zee en strand. Het brengt de Spaanse sfeer binnen in onze woonkamer en zorgt voor een vrolijke pauze van de huidige winter. En dat is exact wat we nodig hebben in januari! 

  Check de videoclip van ‘Calla Tú’

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer