More

  Dankzij deze tips konden Qmusic-dj’s uit de Q-Escape Room ontsnappen

  Advertentie

  -

  Op 72 uur tijd hebben Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke weten te ontsnappen uit de Q-Escape Room. Q-luisteraar Niko uit Heusden-Zolder hielp het viertal en ging aan de haal met 51.984,21 euro.

  Sinds maandag waren de vier Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke opgesloten in de Q-Escape Room. Om te ontsnappen moesten ze vier ultrakorte muzikale fragmenten weten te herkennen. De Q-luisteraars kregen een vijfde fragment toegewezen. Aan de hand van puzzels en raadsels moesten ze te weten komen om welke vijf nummers en artiesten het ging. Vier dagen en drie nachten deden ze erover en leefden ze 24 op 7 samen.

  Luisteraar Niko wint 51.984,21 euro

  Vandaag, op donderdag 29 april, ontsnapten Maarten, Dorothee, Vincent en Matthias dankzij de hulp van luisteraar Niko (27). Na elke dag mee te spelen wist hij het muzikale fragment van de Q-luisteraars te raden dankzij de tip van Maarten in ‘The Panic Room’: Head Shoulders Knees & Toes van Ofenbach & Quarterhead. “Het grootste deel van het geld gaat naar het huis dat we gekocht hebben”, aldus een verraste Niko. “De rest zetten we op onze spaarrekening en steken we eventueel nog in een mooie speelkamer voor onze dochter.”

  Het spel kreeg ook nog een onverwachte wending. Want na het kraken van de muzikale code konden de vier Qmusic-dj’s niet meteen ontsnappen. “Niko, we kennen je ondertussen al een beetje en weten dus ook waar je op dit moment bent. Ga naar buiten en stap in de auto die je daar ziet. Want alleen jij kan de dj’s uit de Q-Escape Room bevrijden”, vertelde de mysterieuze stem van de Q-Escape Room. De man was letterlijk de sleutel tot de vrijheid voor de presentatoren.

  Niko gaat dankzij het radioprogramma aan de haal met maar liefst 51.984,21 euro. “Wauw! Ik kan me niet herinneren dat we ooit nog zo’n hoog bedrag hebben weggegeven bij Qmusic”, aldus Maarten. “Het is fantastisch om te zien hoe de luisteraars meeleefden en ons massaal hebben geholpen de muzikale code te kraken. Dankzij hen zijn we zelfs sneller kunnen ontsnappen dan vorige keer. De Q-Escape Room was opnieuw een onvergetelijke ervaring.”

  Fragment Maarten

  Maarten Vancoillie raadde zijn ultrakorte, muzikale fragment na 24 uur: ‘Kings & Queens’ van Ava Max. Hij kon het weten dankzij onder andere deze tips:

  • Maarten moest ballen met daarin gouden kaartjes met vragen op uit een grijpmachine vissen. Na het juist beantwoorden van alle vragen, bleef er één artiest hangen aan de muur: ‘King of pop’ Michael Jackson.
  • Door het licht zag Maarten in het spiegelglas een foto van Bon Jovi. Na zijn plaat te hebben gedraaid, hoorde hij ‘Dothraki’, een taal die gesproken wordt in de reeks ‘Game of Thrones’. Door de code 4286 in te geven op een codeklavier ging de draak voor de Q-Escape Room vuurspuwen. Dit was de clue ‘Breathing Fire’.
  • Arne Vanhaecke en Born Meirlaen stonden verkleed als cowboys voor de Q-Escape Room en hadden twee pony’s bij zich: ‘de Hilton zussen’. Poker-kenners wisten dat ‘Cowboys’ en ‘Hilton Sisters’ gekend staan als twee koningen en twee koninginnen in de hand.
  • Het ontbijt dat de Qmusic-dj’s geleverd kregen kwam van een Albanees restaurant. Aan de binnenkant van de doos stond een telefoonnummer. Door dat te bellen, hoorde Maarten het Albanese volkslied. Ava Max is van Albanese afkomst.
  • Fragment Vincent

  Vincent Fierens raadde zijn ultrakorte, muzikale fragment na 33 uur: ‘Hot & Cold’ van Katy Perry. Hij kon het weten dankzij onder andere deze tips:

  • Na het vinden van zeven sleutels kreeg Vincent afbeeldingen te zien die te maken hadden met rapper Flo Rida, maar eigenlijk verwezen naar Florida. Van daaruit ging het naar Orlando (Bloom), de man van Katy Perry.
  • Door te dansen op de dansvloer ging er een warmtelamp aan zodat de Qmusic-dj’s het ijsblok konden smelten waarin een tip verscholen zat. Het ijsblok en de warmtelamp waren letterlijke tips voor het nummer ‘Hot & Cold’.
  • Vincent kreeg de opdracht om de cocktail bloody mary met droogijs en pepers te maken, wat verwees naar het nummer ‘Hot & Cold’.
  • Regi en Niels Destadsbader hadden een cadeau voor Vincent: een Antwerp-sjaal met de datum 27/12/20 op, de dag waarop de voetbalclub tegen Charleroi speelde. De bijnaam van Charleroi is ‘De Zebra’s’. Het woord ‘zebra’ was de code van een kluisje met een foto van Alexander De Croo in. In de videoclip van ‘Hot & Cold’ komt een zebra voor en de naam van de bruidegom is Alexander.

  Fragment Matthias

  Matthias Vandenbulcke raadde zijn ultrakorte, muzikale fragment na 72 uur: ‘Kvraagetaan’ van De Fixkes. Hij kon het weten dankzij onder andere deze tips:

  • Matthias moest cassettes ordenen volgens letter en cijfer, zoals bij het spel zeeslag. Op plaats K7 ontbrak één cassette. In het Frans betekent K7 ‘cassette’. De cassettes verwezen naar de zin ‘Alleen mor wa cassetjes’ in het nummer ‘Kvraagetaan’.
  • Een aantal luisteraars vroegen een ‘verzoekske’ aan op de radio, wat letterlijk verwees naar ‘Kvraagetaan’.
  • Matthias moest een bepaald nummer bellen om een kapotte lamp te laten herstellen en kwam terecht bij Roger van Dobbit TV. Dat verwees naar ‘De Fixkes’.
  • Als avondeten kregen de Qmusic-dj’s koteletten voorgeschoteld. Dit was een duidelijke verwijzing naar ‘koteletten op ons bord’, een strofe uit het nummer ‘Kvraagetaan’.

  Fragment Dorothee

  Dorothee Dauwe raadde haar ultrakorte, muzikale fragment na 72 uur: ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’ van Vengaboys. Ze kon het weten dankzij onder andere deze tips:

  • Dorothee kreeg vaak het cijfer 4 te zien, dat verwees naar vier keer ‘Boom’ en de Vengaboys, die ook met vier zijn. Zo stond er boven de deur richting de keuken en slaapkamers ‘welkom alle 4’, kreeg Dorothee plots vier knallen te horen en speelden verschillende liedjes af waarin het nummer 4 voorkwam.
  • Na het neerschieten van verschillende foto’s van Deense artiesten, werd Dorothee naar de internationale platenbak gestuurd. Wanneer ze keek bij de Deense vlag, zag ze één plaat liggen: het album ‘Fire’, wat vier betekent in het Deens.
  • Tussen alle duizenden puzzelstukjes die uit de lucht vielen, waren er vier zilveren stukjes. Wanneer ze die in elkaar stak, vormde dat het cijfer 4.
  • Rolf Sanchez bracht een aangepaste versie van zijn nieuwe single ‘Ven Ven’ en zong ‘Ven Ven Dorothee’, ‘Venga Dorothee’.
  BronQmusic
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer