More

  Dan toch geen concerten op Linkeroever: GRID opent niet door tweede golf

  Advertentie

  -

  GRID werd deze maand aangekondigd als een nieuw concept dat in Linkeroever een podium ging bieden aan een Vlaamse artiesten tot 800 bezoekers. Dat zal door de huidige omstandigheden niet kunnen doorgaan.

  Gezien de huidige omstandigheden werd beslist om het GRID podium deze zomer niet op te stellen. Eerder aangekondigde concerten worden afgelast, bezoekers die al een ticket kochten krijgen het volledige bedrag teruggestort. 

  GRID, dat werden een hele zomer lang zittende live optredens op veilige afstand. Het podium is een nieuw concept dat te Antwerpen, Linkeroever een podium zou bieden aan een brede waaier van Vlaamse artiesten en overdekte zitplaatsen voor 800 bezoekers vanaf 1 augustus. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen en Stad Antwerpen werd het doel van GRID om het meest sociale maar ook veiligste podium van het land te zijn.

  Geen 800 bezoekers

  GRID was dan ook klaar om vanaf eind juli veilig bezoekers, artiesten en medewerkers te ontvangen. De voorziene versoepeling met mogelijkheid om tot 800 bezoekers te ontvangen werd gisteren op de veiligheidsraad uitgesteld. De organisatie vindt het niet correct om het voorziene terrein voor 800 bezoekers open te stellen voor 400, dit wil namelijk meteen zeggen dat de ticketprijzen zouden verdubbelen wat indruist tegen de kern van het project. GRID zou een podium voor iedereen moeten zijn.

  “Vlaanderen toonde de afgelopen weken dat cultureel ondernemen geen loos begrip is. Zo bood het GRID-initiatief een veilig podium om artiesten en het publiek samen te brengen in een zomer vol evenementen. Maar Vlaanderen is ook een regio waar de cultuur- en evenementensector sociale verantwoordelijkheid durft op te nemen als dat moet. Al heeft dit verregaande financiële gevolgen voor zowel organisatoren als artiesten. Zelf keek ik er ook enorm naar uit om eindelijk weer te kunnen genieten van een brede waaier aan Vlaamse artiesten. Maar de omstandigheden laten het helaas nog niet toe. Hoe spijtig ook, ik begrijp de beslissing om dit initiatief af te gelasten. Het toont moed en onderschrijft het belang om vanuit gezond verstand geen risico’s te nemen wanneer het over onze gezondheid en onze toekomst gaat. Nu tijdig afgelasten betekent immers geen kansen hypothekeren voor de nabije toekomst”, aldus Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

  Voor meer informatie over tickets en de procedure www.grid.live.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer