Dagelijkse kost viert feest met 2000ste aflevering: 981 kg aardappelen & 1571 eieren op negen jaar

© VRT

© VRT

‘Dagelijkse kost’ viert feest! Het kookprogramma van Jeroen Meus viert op 19 november zijn 2000ste aflevering. Voor de gelegenheid komt de hele productie langs bij Jeroen met taart. Ten voordele van ‘De warmste week’ wordt de introsong nu als volwaardige song gelanceerd, de opbrengst gaat naar de goede doelen actie van StuBru.

Het populairste kookprogramma van Vlaanderen, ‘Dagelijkse kost’, en Jeroen Meus mogen op 19 november 2000 kaarsjes uitblazen. Voor de gelegenheid verraste Eén Jeroen en de voltallige ‘Dagelijkse kost’-ploeg met een lekkere taart, die Dieter Coppens zelf kwam afgeven in de keuken. Naar aanleiding van de 2000ste aflevering lanceert ‘Dagelijkse kost’ ook zijn introtune, een nummer van de band The me in you, als volledige song, waarvan de opbrengst naar ‘De warmste week’ gaat.

Jeroen Meus: Enorm tof dat ik dit met de hele ploeg al voor de 2000ste keer mag doen! Ik ben zelf niet zo bezig met de cijfers: of het nu de 1ste, de 246ste of de 2000ste aflevering is van Dagelijkse kost, we smijten ons even hard. Het is echt de tofste job om te doen en ik ben heel dankbaar, dus ik hoop dat we nog lang kunnen doorgaan.

Onlangs keek ik terug naar de eerste afleveringen van Dagelijkse kost. Waar ik toen nog nerveus was voor de opnames, hebben we met het programma intussen echt een vaste afspraak kunnen maken met de kijkers. Dagelijkse kost is iets waar de mensen echt op kunnen rekenen, een zekerheid. Het is meer dan enkel koken geworden: we maken een connectie met de mensen, zowel met de kijkers thuis als met de voorbijgangers aan de keuken. Die connectie, dat is voor mij het allerbelangrijkste.

© VRT

981 kilogram aardappelen en 1.571 eieren

Elke avond begint Jeroen rond kwart na zes zijn kookprogramma op Eén met de vertrouwde woorden “Goeienavond, en welkom bij Dagelijkse kost.” Vanavond weerklinken die woorden voor de 2000ste keer in woonkamers over heel Vlaanderen. Voor de gelegenheid geen duizenden kaarsjes maar wel ander interessant cijfermateriaal over de voorbije seizoenen van ‘Dagelijkse kost’. Elke dag een nieuw gerecht met alledaagse ingrediënten en niet te veel poespas, dat is het recept van ‘Dagelijkse kost’. En daarvoor keek de kok niet op een ei of een patatje minder. De afgelopen 2.000 afleveringen passeerden er maar liefst:

  • 981 kilogram aardappelen
  • 236,5 kilogram vlees en gevogelte
  • 518 kilogram groenten
  • 1.161 ajuinen en sjalotten
  • en 1.571 eieren

Jeroen kookte al in vier verschillende keukens – de meest recente keuken werd afgelopen september in gebruik genomen. Het populairste recept uit ‘Dagelijkse kost’ is dat van stoofvlees met frieten (meest bezochte pagina op dagelijksekost.een.be). Ook het recept van een andere klassieker, vol-au-vent, wordt vaak geraadpleegd, net als Jeroens lasagne en klassieke pastagerechten. Alles samen was de reeks tot nu toe goed voor meer dan 483 uur ofwel meer dan 20 dagen non-stop kookplezier. En met het tiende feestseizoen in aantocht blijven alle ‘Dagelijkse kost’-fans nog wel even zoet.

© VRT

Introsingle ten voordele van De warmste week

Dinsdag wordt de introsingle van ‘Dagelijkse kost’ gelanceerd, ten voordele van De warmste week. De band The me in you schreef speciaal voor het programma een introtune, en maken daar nu een volledig nummer van voor het goede doel.

Jeroen Meus: The me in you is een van mijn favoriete bands. Ik leerde hen via mijn broer kennen, via via kwamen we in contact met de bandleden en werden we goede vrienden. De band maakte afgelopen zomer als cadeau voor me een begintune voor Dagelijkse kost. Nu hebben ze er, speciaal voor De warmste week, een volledig nummer van gemaakt – een nummer ontstaan uit vriendschap en verbondenheid tussen mensen die houden van authenticiteit, muziek en lekker eten. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Wie The me in you trouwens aan het werk wil zien: op 17 december treden ze op in Bierbeek ten voordele van De warmste week.

De 2.000ste aflevering van Dagelijkse kost: op 19 november om 18.15 uur op Eén

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in