More

  Dag van de Ruimtevaart: dit zijn onze zes favoriete ruimtefilms

  -

  De Verenigde Naties riep 12 april uit tot de Internationale Dag van de Ruimtevaart. Omdat er niets boven een spannende ruimtefilm gaat, sommen wij onze zes favorieten op.

  1. Star Wars

  Kan er een ruimtefilm Star Wars overtreffen? Neen. Deze klassieker ging in 1977 van start en lokt nog steeds miljoenen kijkers naar de bioscoop bij de release van een nieuwe verfilming. IDMb beloonde Star Wars: Episode IV – A New Hope met een 8,6 op 10. Een klassieker die je moet bekijken.

  De Star Wars Saga is te bekijken via Disney+.

  2. Interstellar

  Zwarte gaten, een nieuwe dimensie en wormgaten speelden de hoofdrol in het in 2014 uitgebrachte Interstellar. Regisseur Christopher Nolan maakte het voor sommige kijkers iets te ingewikkeld, maar dat deed velen net een tweede maal kijken om het verhaal te begrijpen. Al is de moeilijkheidsgraad van Interstellar, niets vergeleken met de nieuwste film van de regisseur, Tenet. 8,6/10 kreeg Interstellar op IDMb. De film werd beloond met een Oscar voor de beste visuele effecten.

  Interstellar is te bekijken via Netflix.

  3. The Martian

  Matt Damon bracht met The Martian het verhaal van een voor dood gewaande, achtergelaten astronaut op Mars. Helemaal alleen poogt hij te overleven, maar dat blijkt enorm moeilijk te zijn op de vijandige planeet. In een poging om te overleven, maakt hij onder andere een mini-boerderij van zijn leefmodule. The Martian is een niet te missen film, die weergeeft hoe een toekomstige bemande missie naar Mars er zou kunnen uitzien. De film scoort 8/10 op IDMb.

  The Martian is digitaal te huur.

  4. Gravity

  De blockbuster met Sandra Bullock en George Clooney, Gravity, blijft een van onze favoriete ruimtefilms aller tijden. Uitgebracht in 2013, pakte de film uit met zijn schitterende visuals. Hyperrealistisch en een nagelbijter van begin tot eind. Gravity kon maar liefst zeven Oscars in de wacht slepen. Op IDMb scoort de film 7,7 op 10.

  Gravity kan je bekijken via Amazon Prime Video.

  5. Apollo 13

  Deze ruimteklassieker zag je al talloze keren op televisie, toch verveelt hij nooit. De film uit 1995 – met onder andere Tom Hanks en Kevin Bacon – toont het verhaal van de mislukte ruimtemissie naar de maan. Een bloedstollende film, die je zeker eens moet (her)bekijken. 7,6 scoort de prent op IDMb.

  Apollo 13 is tot 22 april te bekijken op Netflix.

  6. Passengers

  Het romantische drama Passengers, met Jennifer Lawrence en Chris Pratt, speelt zich af op een ruimteschip dat naar een gekoloniseerde planeet reist. Wanneer het personage van Pratt te vroeg uit zijn hibernatie capsule ontwaakt, besluit hij om een vrouw wakker te maken. Al betekent dat ook meteen haar doodvonnis. Ze zullen de reis naar de planeet niet overleven, daarvoor zijn ze te vroeg wakker geworden. De film scoort 7 op 10 volgens IDMb.

  Passengers is digitaal te huur.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie