More

  Starlink-satellieten van SpaceX vanavond aan de hemel te zien

  -

  Entertainment vanuit je kot. Dat krijgen we vanavond dankzij SpaceX-baas Elon Musk. 60 van zijn Starlink-satellieten werden gisteren gelanceerd en die zijn vanavond iets voor 22 uur aan onze nachthemel te zien. 

  Vanavond naar de nachthemel staren belooft spectaculair te worden. Gisteren lanceerde het ruimtebedrijf SpaceX – van Tesla-baas Elon Musk – een reeks van zijn Starlink-satellieten. Met de satellieten wilt SpaceX wereldwijd breedbandinternet kunnen leveren. Zodanig dat ook op het platteland, waar bijvoorbeeld 5G niet rendabel is, internet voorzien kan worden.

  Op Twitter zei weerman Frank Deboosere dat de satellieten vanavond aan onze nachthemel te zien zullen zijn: “Een reeks van 60 Starlink-satellieten is zichtbaar op donderdag 23 april 2020 tussen 21.55 uur en 21.59 uur.” Doordat de satellieten nog maar net zijn gelanceerd bevinden ze zich nog heel dicht bij elkaar. “Dat kan dus een spectaculaire passage worden”, aldus Deboosere. 

  Ook enkele minuten eerder krijgen we Starlink-satellieten te zien. Tussen 21.37 uur en 21.53 komen zo’n 40 Starlink-satellieten langs. “Zij bewegen van west over noord naar oost en volgen allemaal ongeveer dezelfde baan aan de hemel: van Venus via Capella (helderste ster van de Voerman) naar de bak van de Kleine Beer”, vertelt Deboosere op zijn website.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie