More

  PS5 kopen? Intertoys verkocht nieuwe lading PlayStation 5, het blijft wachten op andere retailers

  Advertentie

  Het lange wachten werd eindelijk beloond. Afgelopen donderdag plaatste de Nederlandse speelgoedketen Intertoys een nieuwe lading PlayStation 5 online. De verwachting is dat de komende dagen andere Belgische en Nederlandse retailers volgen. De vorige levering met PS5-consoles dateert van midden december.

  Bijna twee maand na de lancering van de nieuwste spelconsole van Sony, de PlayStation 5, blijft het enorm moeilijk om een toestel op de kop te tikken. Sinds de lancering, in november, gingen gamers wereldwijd op zoek naar de nieuwste generatie spelconsole van Sony. De populariteit van het toestel was ongezien en het aanbod bleek te happeren. Dat blijkt te komen door een tekort aan chips van fabrikant AMD. Zo ligt de vraag veel hoger dan de fabrikant aankan, zowel de PS5 als de nieuwe Xbox Series X gebruiken namelijk chips van AMD.

  Het beperkte aanbod zorgt er dan ook voor dat bij iedere verkoop de toestellen na enkele minuten uitverkocht zijn. De zoektocht wordt bovendien bemoeilijkt door botnetwerken die de toestellen automatisch aankopen, om nadien aan hogere prijzen op veilingsites door te verkopen. Mede daardoor zijn gamers in de Benelux al wekenlang in de hoogste staat van alertheid, wachtend op een nieuwe lading. 

  Vorige levering dateert van december

  Zo is het bij Bol.com al van 4 december geleden dat ze een nieuwe lading in ontvangst konden nemen. Ook toen bleek het om een bescheiden levering te gaan, want amper tien minuten na de start van de verkoop moest Bol.com melden dat de volledige lading uitverkocht was. Bol.com had zelf iets te veel toestellen verkocht, waardoor bepaalde gamers teleurgesteld werden en uiteindelijk op een wachtlijst geplaatst werden. Zij komen nu wel als eerste aan bod bij de volgende levering. De eerste leveringen bij Bol.com gingen woensdag van start.

  Op 16 december kon Mediamarkt onverwacht een nieuwe lading ontvangen van Sony, waardoor ze een heleboel pre-orders alsnog versneld konden leveren. Sindsdien bleef het oorverdovend stil omtrent nieuwe leveringen van de PlayStation 5.

  Nieuwe lading aangekomen in Benelux

  De Nederlandse speelgoedketen Intertoys gooide donderdag onaangekondigd een lading PS5-spelconsoles online. Dat zou het begin moeten zijn van een grote lading bestemd voor de Benelux, nadat ook andere landen zoals het VK een nieuwe levering van Sony konden bemachtigen en verkopen.

  Volgens een doorgaans welingelichte insider op het Telegram-kanaal PS5 Chat worden er zo’n 7.000 PS5 Disk Edition in Nederland en België verwacht. 650 stuks zouden alvast naar het Belgische Dreamland gaan. Ook het Nederlandse Intertoys kan 240 toestellen verwachten. Verder zouden ook Belgische ketens Fnac en Cora toestellen ontvangen. Ook Game Mania ontving een heleboel toestellen.

  Wie nog geen pre-order heeft geplaatst, kan terecht bij Bol.com en Amazon.nl. Daar worden de toestellen in vrije verkoop gebracht. Al zou de verkoop bij Bol.com op een sisser kunnen uitdraaien. Doordat een aantal klanten bij de vorige verkoop geen PS5 hadden ontvangen, maar wel hadden betaald heeft de Nederlandse retailer nog een reserveringslijst af te werken. Volgens het welingelichte Telegram-kanaal zou Bol op dinsdag 2.200 toestellen ontvangen, maar daarmee zou de reserveringslijst maar net afgewerkt kunnen worden. 

  Een andere optie is Amazon.nl, al zijn zij afhankelijk van de Duitse evenknie Amazon.de. Volgens geruchten op PS5 Chat ontvingen ze op 28 en 29 januari grote leveringen. Vooralsnog werden de toestellen nog niet online geplaats. Over andere ketens zoals Mediamarkt is momenteel niets bekend. 

  Wie op zoek is naar een spelconsole blijft de komende dagen en uren best alert. Je kan je tevens best abonneren op de alert-meldingen van de webwinkels, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online plaatsen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen. Belgen kunnen mogelijk fysiek een exemplaar op de kop tikken in hypermarkt Cora, voor zover bekend werkten zij niet met pre-orders.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer