More

  PS5 kopen? Coolblue zal over twee weken nieuwe lading van 800 PlayStation 5 verloten

  Advertentie

  Het tij lijkt te keren voor PlayStation 5-fanaten. Afgelopen maandag verlootte Coolblue een nieuwe lading, over twee weken verwachten zij opnieuw een aanvulling van hun voorraad. Ook andere retailers zouden binnenkort meer nieuwe units verwachten.

  Drie maand na de lancering van de PlayStation 5 blijft het enorm moeilijk om een toestel te kopen. De productie geraakt maar niet op peil door het wereldwijde tekort aan chips. Fabrikant AMD kampt al een tijdje met achterstanden door de grote vraag, door onder andere de lancering van de PlayStation 5 en Xbox Series X en de vraag naar nieuwe smartphones en laptops.

  Nog tot midden 2021 een tekort

  Het coronavirus speelt de fabrikanten ook parten, aangezien de chipsfabrieken wekenlang de deuren moesten sluiten. Naast de gamesector wordt ook de auto-industrie geplaagd door het tekort aan chips, waardoor zij op hun beurt hun productie moeten staken. Volgens AMD zou het tekort nog tot midden 2021 aanhouden.

  PlayStation-topman Jim Ryan bevestigde onlangs de problemen en meldde dat de tekorten aan PS5-spelconsoles nog tot het tweede deel van 2021 zullen aanhouden. Je kan er dus op rekenen dat er tot in de zomer tekorten zullen zijn. Volgens Ryan is het zelfs niet zeker dat de productie voldoende hoog zal zijn om iedereen een PlayStation 5 te garanderen voor de feestdagen.

  Scalpers bemoeilijken zoektocht

  Via nieuwssites, blogs en Twitterfeeds speuren gamers al maandenlang naar – al dan niet correcte – informatie omtrent nieuwe leveringen. Ook de onderwereld is zich bewust van het tekort aan PlayStation 5 units. De zoektocht wordt dan ook bemoeilijkt door scalpers, met andere woorden botnetwerken die de toestellen automatisch opkomen, om ze nadien aan de hoogste bieder te verkopen.

  Plotseling nieuwe leveringen

  Na een eerste levering in januari, volgde op dinsdag 23 februari goed nieuws voor heel wat fans. Zo plaatste het Nederlandse Intertoys onverwacht een nieuwe lading online. Ook het Nederlandse filiaal van Amazon verkocht een heleboel PlayStation 5 Digital Editions in februari. Het Nederlandse Nedgame kon tevens PS5-bundels verkopen.

  Ook Coolblue en Bol.com konden een heleboel fans blij maken. Zo gooide Bol.com een lading nieuwe spelconsoles afgelopen week online. Coolblue besloot om een loting te organiseren met 1.600 spelconsoles, zij konden afgelopen maandag de verkochte units op de post doen.

  De geruchten op een rijtje

  Wat zeker is dat Coolblue over twee weken opnieuw een nieuwe lading verwacht. Zo zullen ze 800 PS5’s kunnen verloten. Dat blijkt uit mails die gestuurd werden naar diegenen die geen toestel gewonnen hadden bij de vorige loting. Verliezers werden automatisch ingeschreven voor de volgende loting over twee weken.

  Over de leveringen bij andere retailers is voorlopig weinig bekend, al kan je erop rekenen dat ook concurrenten rond eenzelfde tijd nieuwe leveringen zullen ontvangen. Volgens Techtastic zou Mediamarkt binnenkort alle pre-orders uitgeleverd hebben en overgaan op een losse verkoop.

  Het loont in de zoektocht naar een PS5 om ook af en toe eens over het Kanaal te kijken. Bij vorige leveringen in de Benelux werden daags voordien ook leveringen uitgevoerd bij retailers in het VK.

  Het goede nieuws is dat gespecialiseerde Britse media melden dat er vanaf deze week grote leveringen in het Verenigd Koninkrijk verwacht worden. Het zou gaan om de grootste levering sinds de lancering. Sommige bronnen spreken van 40.000 exemplaren.

  Om op de hoogte te blijven kan je jezelf best abonneren op de alert-meldingen van Bol.com, zo ben je meteen op de hoogte van zodra ze een levering online gooien. De klantendienst sturen heeft weinig zin, zij zullen toch geen informatie lossen. Voor de alert van Bol.com kan je deze link (aff.) volgen.

  PlayStation Direct: rechtstreeks bij Sony kopen

  Er is nog meer goed nieuws. Sony plant namelijk de opening van een Europese PlayStation Direct-winkel, dat is een webwinkel die al in de VS bestaat en waar je games, accessoires, maar ook spelconsoles rechtstreeks van Sony kan kopen. Sony is op dit moment op zoek naar een verantwoordelijke voor PlayStation Direct EU, die werknemer zal vanuit Londen werken. Daardoor zal het mogelijk worden om een PS5 rechtstreeks van Sony te kopen, vermoedelijk zullen er dan ook veel grotere aantallen PS5’s via PlayStation Direct rechtstreeks beschikbaar zijn voor de Europese markt.

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer