More

  iPhone SE 2020 lijkt op komst: ook in 256GB-model en vanaf 499 euro

  Advertentie

  -

  Apple fans kunnen uitkijken naar de opvolger van de iPhone SE uit 2016. Dat is de ‘goedkoopste’ nieuwe iPhone die Apple aanbiedt. Het toestel krijgt het uiterlijk van de iPhone 8, maar krijgt intern snelle, nieuwe hardware.

  Er werd de afgelopen maanden volop gespeculeerd over de nieuwe iPhone SE. De technologiewebsite 9to5Mac bracht vandaag nieuwe informatie uit over de ‘goedkope’ iPhone. Volgens de website zou Apple het toestel mogelijk vandaag voorstellen en morgen in verkoop laten gaan.

  Het nieuwe toestel, dat de iPhone 8 vervangt, zal simpelweg als de ‘iPhone SE’ aangeboden worden. De vorige iPhone SE dateert van 2016 en was gebaseerd op het uiterlijk van de iPhone 5s, maar kreeg de camera en processoren van de iPhone 6s. Het nieuwe 2020-model krijgt de Apple A13 processor, die kennen we van de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Plus. De iPhone 8 beschikt nu over een A11 Bionic chip.

  Geen notch en vanaf 499 euro

  Zoals eerder gezegd, krijgt de iPhone SE het uiterlijk van de iPhone 8. Er zal dus geen notch aanwezig zijn zoals op de nieuwste modellen. Het toestel zal vooral populair zijn voor mensen die iets minder willen uitgeven aan een nieuwe iPhone en fan zijn van het kleinere formaat van het toestel. Ook Face ID zal niet aanwezig zijn, de vingerafdruksensor wel. 3D-touch zal tevens ook niet op het toestel beschikbaar zijn, dat zou wel een langere batterijduur moeten opleveren.

  De budgetvriendelijke iPhone SE zal beschikbaar zijn in 64 GB, 128 GB en 256 GB. Het toestel komt in drie kleuren: zwart, wit en PRODUCT(red). Bij die laatste doneert Apple een deel van de opbrengt aan het goede doel. Over de prijs is nog geen zekerheid. In de VS zou het toestel 399 dollar kosten, dat is dezelfde prijs als zijn voorganger in 2016. In ons land zouden we het toestel aan 499 euro op de kop kunnen tikken.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer