More

  Billie Eilish of The Weeknd in 8D-geluid of een virtuele kapper in je hoofdtelefoon?

  Gerelateerde artikels

  -

  Nu de concerten voor een tijdje stilliggen, streamen we met z’n allen massaal muziek. Al kan je die muziek nét dat tikkeltje beter en echter doen klinken. Hoorde jij bijvoorbeeld ooit al Billie Eilish of The Weeknd in 8D? Of ga even naar de virtuele kapper.

  8D-technologie maakt al sinds 2018 zijn opmars, maar het is pas recent dat het dankzij een 8D-versie van ‘Ilomilo’ van Billie Eilish viraal ging. Door de technologie lijkt het of het geluid van alle kanten komt, alsof Eilish rond je draait en zingt, tot zelfs voor of achter je lijkt te staan. Daarmee lijkt de technologie wat op wat Dolby doet in de bioscopen, waar de explosies bijvoorbeeld uit de rechterhoek kunnen lijken komen of gedonder zich boven je lijkt te bevinden.

  Hoofdtelefoon noodzakelijk

  De 8D-variant van de songs is meestal geen versie die de artiest zelf uitbrengt, maar wordt gecreëerd door tal van gespecialiseerde kanalen op YouTube. Het enige dat je nodig hebt is een goede hoofdtelefoon, het effect hoor je namelijk amper als je het geluid via gewone speakers laat spelen.

  Check hieronder even enkele 8D-versies van bekende songs. Check ook even de virtuele kapper helemaal onderaan de pagina.

  Billie Eilish – ‘Illomilo’

  The Weeknd – ‘Blinding Lights’

  Lana Del Rey – ‘Summertime Sadness’

  Dua Lipa – ‘Don’t Start Now’

  Doja Cat – ‘Say So’

  Even naar de virtuele kapper?

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie