More

  Hoe een Twitteraar de COVID-19 besmetting van Trump voorspelde door naar radarbeelden te kijken

  Advertentie
  Advertentie

  -

  De Amerikaanse Donald Trump (74) en first lady Melania (50) hebben beiden positief getest op het coronavirus. Een alerte Twitter-gebruiker voorspelde een uur voordien de besmetting van de president door naar radarbeelden te kijken.

  Geheel in Trump’s eigen stijl maakte hij via Twitter bekend dat hij COVID-19 onder de leden heeft. Ook first lady Melania Trump is besmet. Beiden stellen het momenteel goed. 

  Terwijl de besmetting voor de hele wereld als een verrassing kwam, was er alvast één iemand eerder op de hoogte. De alerte Tim Hogan tweette een 40-tal minuten, voor de bekendmaking, over de besmetting van Trump. Hij deed dat door naar vliegtuigen te kijken.

  Mobiel commandocentrum 

  De Amerikaanse president is namelijk de opperbevelhebber van het Amerikaanse leger en beslist over het al dan niet afvuren van het nucleaire arsenaal waarover de VS beschikt. Daarom is er steeds een zogenaamde ‘nuclear football’ in de buurt Trump. De uit de kluiten gewassen aktetas bevat de nucleaire lanceercodes en een lijstje met vijandige doelwitten. Het stelt de Amerikaanse president in staat om ver weg van het Witte Huis of andere commandocentra nucleaire raketten te lanceren. Ook de vicepresident en de minister van Defensie worden ten allen tijde geflankeerd door een nucleaire koffer. 

  In het geval dat de Amerikaanse president uitgeschakeld zou worden, zouden andere buitenlandse mogendheden, zoals Rusland of China, van de situatie misbruik kunnen maken door Amerikaanse doelen aan te vallen. In het geval dat Washington DC weggevaagd zou worden door vijandige raketten, hebben de Amerikanen een plan B: de Boeing E-6 Mercury.

  Via het toestel, een mobiel commandocentrum, kan het Amerikaanse leger blijven communiceren met hun nucleaire onderzeeërs en grondsilo’s. Daardoor behouden ze ten allen tijde de controle over hun nucleair arsenaal om tegenaanvallen te initiëren. 

  De toestellen kan je normaal gesproken niet volgen op programma’s zoals Flightradar24, maar vanochtend doken ze wel publiekelijk op. Eentje verscheen aan de Amerikaanse oostkust, even later dook er een op aan de westkust. Een duidelijke boodschap aan andere mogendheden om toch maar niets uit te halen. Twitteraar Tim Hogan merkte het meteen op en een uurtje later werd hij in het gelijk gesteld: zowel Donald Trump als zijn vrouw Melania zijn besmet.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie