More

  Google Pixel 4 en 4 XL onthuld: gezichtsherkenning, variabele beeldsnelheid en radar

  Advertentie

  Softwaregigant Google stelde op de Made by Google-conferentie verschillende nieuwe producten voor, waaronder de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Enkele nieuwe functies, zoals gezichtsherkenning en radarsensoren, maken hun intrede in de smartphones. 

  De Pixel 4 beschikt over een 5,7 inch OLED-scherm, de Pixel 4 XL beschikt over een iets groter scherm van 6,3 inch. Het scherm beschikt niet meer over een inkeping, of notch, maar bestaat nu uit een iets grotere rand waarin de selfiecamera en andere sensoren in verwerkt zitten. De 4 XL heeft een quad HD+-resolutie, terwijl de 4 een full HD+ resolutie heeft. Nieuw aan de Pixel 4 is ook de variabele verversingssnelheid van het scherm. Bij stilstaande beelden zal het scherm 60 Hz weergeven, terwijl het bij snelle bewegende beelden 90 Hz zal weergeven. Hierdoor kan de accu langer mee.

  Ingebouwde radar-chip

  Een andere opvallende nieuwigheid is een ingebouwde radarchip. Hierdoor kan het apparaat subtiele handgebaren herkennen, waardoor je in de lucht voor je toestel zou kunnen swipen, je alarm uitzetten of een oproep weigeren. Diezelfde technologie ken je misschien al van je autoradio, waarbij bepaalde automerken je hand herkennen voor je het scherm aanraakt. Google zou na verloop van tijd nieuwe functies toevoegen. Het toestel beschikt ook over gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen.

  Dubbele camera

  De Pixel-smartphone beschikt nu ook over een dubbele camera aan de achterkant. Zo is er een 12,2 MP camera met een f/1.7-lens, die betere foto’s bij weinig licht zou moeten maken, en een zoomlens van 16 MP met een f/2,4-diafragma. Het toestel beschikt niet over een groothoeklens.

  Een nieuwigheid is de toevoeging van LIVE HDR+, hierdoor kan je bij het fotograferen het HDR-beeld zien nog voor het verwerkt en opgeslagen is. Verder zijn er tal van andere software-aanpassingen aan de camera gedaan, waardoor je belichting van voor-, en achtergrond kunt aanpassen. De Night Sight-modus laat toe om de sterrenhemel gedetailleerd in beeld te brengen.

  Intern wordt gebruik gemaakt van een nieuwe processor. De toestellen beschikken over 6 GB ram en komen in uitvoeringen met 64 GB of 128 GB opslag. Het toestel heeft een usb-c-aansluiting en is tot één meter waterdicht. De Pixel 4 zou zo’n 750 euro moeten kosten. De XL-versie zou beschikbaar worden vanaf 900 euro. Leveringen starten op 24 oktober.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer