More

  COVID-19 UPDATE: 417 nieuwe sterfgevallen door coronavirus in België, aantal sterfgevallen in woon-zorgcentra blijft hogo

  Advertentie

  -

  Er zijn de afgelopen 24 uur 417 nieuwe sterfgevallen gerapporteerd in België. Het totaal aantal doden is daardoor gestegen naar 4.857. In de voorbije 24 uur zijn 310 nieuwe patiënten opgenomen, dat is wel positief. De bezetting in de ziekenhuizen blijft dalen.

  Het aantal sterfgevallen in de woon-zorgcentra is hoog. Opnieuw zijn er 289 nieuwe sterfgevallen gerapporteerd in de woon-zorgcentra. Bij 198 overlijdens (69%) ging dat over een vermoedelijke besmetting, bij 91 personen (31%) ging dat over een bevestigde besmetting met het coronavirus. In de ziekenhuizen zijn er 127 nieuwe sterfgevallen gerapporteerd in de laatste 24 uur. Daardoor stijgt het aantal nieuwe sterfgevallen in een klap met 417 doden, tot een totaal van 4.857 overlijdens.

  Er werden 1.236 nieuwe bevestigde gevallen gerapporteerd gedurende de laatste 24 uur. Het aantal bevestigde gevallen is toegenomen. Dit komt door het opnemen van de eerste resultaten van de testen in de woon-zorgcentra sinds 10 april. Woon-zorgcentra worden beschouwd als risicovolle plaatsen. Het is derhalve logisch dat er meer positieve gevallen gevonden worden door het testen. Dit wil echter niet zeggen dat het virus meer dan daarvoor circuleert onder die populatie. Het totaal aantal bevestigde besmettingen stijgt daarmee naar 34.809, al blijft dat een forse onderschatting.

  Tot meer dan 6.000 testen per dag

  Sinds begin maart is het aantal dagelijks uitgevoerde testen door de laboratoria (het
  nationaal referentiecentrum en de andere klinische laboratoria die de test uitvoeren)
  gestegen. Op verschillende dagen werden meer dan 6000 testen per dag uitgevoerd. Het
  percentage positieve testen toonde de laatste weken een percentage van rond de 25%.

  Het aantal laboratoria dat de test aanbiedt, steeg van ongeveer 10 in de eerste week van maart, naar 72 laboratoria op dit moment. De laboratoria van de privébedrijven zijn vanaf 9 april begonnen met het uitvoeren van COVID-19-diagnostiek.

  Uitgevoerde diagnostische testen, met positief en negatief resultaat, en het percentage positieve resultaten

  © Sciensano

  Goed nieuws uit de ziekenhuizen

  In de laatste 24 uur werden 310 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen en
  455 verlieten het ziekenhuis. Op 15 april werden 5.309 ziekenhuisbedden ingenomen (-206) door COVID-19 bevestigde patiënten, waarvan 1.182 bedden op intensieve zorgen (-22): 868 patiënten hadden ademhalingsondersteuning nodig en 43 ECMO (hart-longmachine). 

  © Sciensano
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer