More

  COVID-19 UPDATE: 303 nieuwe sterfgevallen door coronavirus in België

  Advertentie

  -

  Op een persconferentie werden 303 nieuwe sterfgevallen gerapporteerd ten gevolge van het coronavirus in België. De situatie in de ziekenhuizen ziet er goed uit. Zo daalt het aantal ingenomen ziekenhuisbedden licht.

  Er werden 303 nieuwe sterfgevallen gerapporteerd gedurende de laatste 24 uur: 141
  (47%) in Vlaanderen, 133 (44%) in Wallonië, en 29 (10%) in Brussel. 105 daarvan kwamen uit de ziekenhuizen, 195 uit de woon-zorgcentra. Al verduidelijk Sciensano dat alle sterfgevallen noodzakelijk afkomstig zijn uit de laatste 24 uur. Zo kan er een vertraging van enkele dagen zijn tussen het moment van overlijden en het moment waarop de arts de regionale autoriteiten op de hoogte brengt van het overlijden.

  Totaal aantal bevestigde gevallen per gemeente / © Sciensano

  Er werden 942 nieuwe bevestigde gevallen gerapporteerd gedurende de laatste 24 uur, dat brengt het totaal op 30.589 bevestigde besmettingen in ons land. Dat blijft een onderschatting aangezien niet iedereen getest wordt, al zijn er reeds 112.617 testen afgenomen in ons land.

  In de laatste 24 uur werden 310 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen en
  239 verlieten het ziekenhuis. Op 12 april werden 5.393 ziekenhuisbedden (-16) ingenomen door COVID-19 bevestigde patiënten, waarvan 1.234 bedden op intensieve zorgen (+2): 940 patiënten hadden ademhalingsondersteuning nodig en 44 ECMO.

  Coronamoeheid slaat toe

  Het mooie weer van afgelopen weekend zorgde ervoor dat heel wat mensen buitenkwam. De coronamoeheid lijkt wel toe te slaan. Zelfs een drankje met de buren, bbq’s of andere activiteiten met vrienden werden soms niet geschuwd. “We moeten dit absoluut blijven volhouden”, aldus viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie. “Het risico op een nieuwe piek bestaat als we te snel de maatregelen loslaten of indien we te laks omspringen met de regels.”

  Van Gucht vult aan: “Wat we nu doen, wat we vandaag doen, gaan we pas binnen 10 tot 14 dagen in de cijfers merken. We gaan nog maanden met dit virus moeten samenleven. Het is belangrijk dat we dit virus nu zo klein mogelijk maken, zodat we in de toekomst de maatregelen kunnen versoepelen en op een gecontroleerde manier kunnen samenleven met dit virus.”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer