More

  COVID-19: Dan toch mobiel lab op Brussels Airport om te testen op coronavirus

  Advertentie

  -

  Binnenkort komt er een mobiel lab op Brussels Airport waar men zich kan laten testen op COVID-19, dat meldt Brussels Airport op donderdag. Passagiers die terugkeren uit een rode zone kunnen zich zo meteen laten testen bij aankomst. Ook wie op reis vertrekt, kan in dit labo een test laten afnemen.

  De volksgezondheid is voor Brussels Airport sinds het begin van de coronacrisis een topprioriteit. Daarom hebben we beslist om een stap verder te gaan en COVID-19-tests mogelijk te maken op de luchthaven zelf in een nieuw mobiel lab”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. Het mobiele lab zal net buiten de luchthaventerminal, op het niveau vertrek worden ingericht. 

  Resultaat binnen 3 uur

  De test zal openstaan voor passagiers die terugkeren uit een rode zone en vertrekkende passagiers. Het mobiele lab zal gebruik kunnen maken van zogenaamde PCR-tests, die ter plaatse worden geanalyseerd. Daarom zijn bij een sneltest de resultaten steeds binnen 3 uur beschikbaar, bij een standaard test duurt dat gemiddeld 9 uur. 

  Aankomende passagiers uit een rode zone die zich moeten laten testen, kunnen dat aan het RIZIV-tarief van 46,81 euro. De standaard PCR test kost 67 euro en de sneltest 135 euro. Deze testfaciliteit zal worden uitgebaat door Ecolog in partnerschap met Van Poucke-Eurofins. Ecolog is actief in de wereldwijde logistiek en crisismanagement en Van Poucke-Eurofins is gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek. Het labo is geaccrediteerd door Scienscano en zal tegen begin september operationeel zijn.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer