More

  Coronamaatregelen provincie Antwerpen gaan vanavond in: avondklok, mondmasker en op café tot 23 uur

  Advertentie

  -

  Vanavond gaan de bijkomende maatregelen van de provincie Antwerpen in. Daardoor zal het onder meer verboden zijn om zich tussen 23.30 en 6 uur op straat te begeven.

  Naar aanleiding van het hoge aantal besmettingen worden bijkomende maatregelen genomen in de provincie Antwerpen, dat kondigde gouverneur Cathy Berx maandagavond aan na een marathonvergadering. Er zal onder andere een avondklok ingevoerd worden, die gaat vanavond in.

  Zo zal het vanaf woensdagavond verboden zijn om zich tussen 23.30 en 6 uur zich op straat te begeven. Er geldt een uitzondering voor essentiële verplaatsingen, dat gaat over werk, dringende medische zorg en voor wie op vakantie vertrekt of terugkeert (wie bijvoorbeeld naar de luchthaven moet vroeg in de ochtend).

  Horeca sluit om 23 uur

  De horeca zal verplicht moeten sluiten om 23 uur. Zo zal ook de fysieke afstand tussen de gezelschappen anderhalve meter moeten bedragen, tenzij er sprake is van een fysieke afscheiding. Ook individuele registratie zal verplicht zijn om de contact tracing te vergemakkelijken.

  Ook het aantal personen aan een tafel zal beperkt worden tot vier personen of tot personen van eenzelfde gezin.

  Mondmaskers

  Op het publiek domein en op plaatsen waar geen anderhalve meter afstand kan worden gegarandeerd zal het dragen van een mondmasker verplicht zijn. De maatregel geldt voor iedereen boven de leeftijd van 12 jaar.

  Wie intensief sport zal geen mondmasker moeten dragen, op voorwaarde dat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Zo is het kortstondig kruisen van een andere sporter toegelaten zonder mondmasker. Zodra de anderhalve meter afstand niet gehouden kan worden, bijvoorbeeld bij het fietsen in groep, dan dient een mondmasker gedragen te worden.

  Contactsporten (judo, karate, …) zijn verboden, net zoals ploegsporten boven de 18 jaar. 

  Net zoals in winkels mag er op markten niet aan funshopping gedaan worden. Naar de markt gaan, doe je voortaan alleen of in het gezelschap van begeleider of minderjarige kinderen in het geval van hulpbehoevendheid. Telewerken is opnieuw verplicht, behalve voor bedrijven waar dit onmogelijk is.

  Fitnesscentra sluiten

  In een gedeelte van de provincie wordt door het hoge aantal besmettingen bijkomende maatregelen genomen. Het gaat dan over de sluiting van fitnesszaken en een verbod op evenementen en feesten. Deze twee maatregelen gelden in: Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle, Rumst en Hemiksem.

  De gouverneur waarschuwt dat er hard opgetreden zal worden tegen diegenen die de maatregelen niet naleven. Er gelden boetes van 26 tot 200 euro (te vermenigvuldigen met 8).

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer