More

  Coronamaatregelen provincie Antwerpen: Avondklok tussen 23.30 en 6 uur en telewerk

  Advertentie

  -

  Naar aanleiding van het hoge aantal besmettingen worden bijkomende maatregelen genomen in de provincie Antwerpen, dat kondigde gouverneur Cathy Berx rond 23 uur maandagavond aan na een marathonvergadering. Er zal onder andere een avondklok ingevoerd worden.

  Na de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad – onder andere het verkleinen van de bubbel tot 5 personen – heeft ook de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx bijkomende maatregelen aangekondigd voor de provincie Antwerpen. De meest opvallende maatregel is het invoeren van een avondklok tussen 23.30 en 6 uur. Daartussen zal het verboden zijn om zich op straat te begeven, tenzij voor essentiële verplaatsingen (werk, medische zorg, reisplannen, …).

  Horeca sluit om 23 uur

  De horeca zal verplicht moeten sluiten om 23 uur. Zo zal ook de fysieke afstand tussen de gezelschappen anderhalve meter moeten bedragen, tenzij er sprake is van een fysieke afscheiding. Ook individuele registratie zal verplicht zijn om de contact tracing te vergemakkelijken. 

  Ook het aantal personen aan een tafel zal beperkt worden “tot een strikt maximum aantal personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin”, aldus een perscommuniqué.

  Mondmaskers

  Op het publiek domein en op plaatsen waar geen anderhalve meter afstand kan worden gegarandeerd zal het dragen van een mondmasker verplicht zijn. De maatregel geldt voor iedereen boven de leeftijd van 12 jaar. Wie intensief sport zal geen mondmasker moeten dragen, op voorwaarde dat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Zo is het kortstondig kruisen van een andere sporter toegelaten zonder mondmasker. Zodra de anderhalve meter afstand niet gehouden kan worden, bijvoorbeeld bij het fietsen in groep, dan dien een mondmasker gedragen te worden.

  Ook op markten mag er niet aan funshopping gedaan worden. Naar de markt gaan, doe je voortaan alleen of in het gezelschap van begeleider of minderjarige kinderen in het geval van hulpbehoevendheid. Telewerken is opnieuw verplicht, behalve voor bedrijven waar dit onmogelijk is.

  Contactsporten zijn verboden, net zoals ploegsporten (met meer dan tien personen) boven de 18 jaar. Dat betekent dat de voetbalcompetitie in Antwerpen niet zal kunnen doorgaan.

  Fitnesscentra sluiten

  In een gedeelte van de provincie wordt door het hoge aantal besmettingen bijkomende maatregelen genomen. Het gaat dan over de sluiting van fitnesszaken en een verbod op evenementen en feesten. Deze twee maatregelen gelden in: Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle, Rumst en Hemiksem.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer