More

  Coronabesmettingen bij ‘De Slimste Mens ter Wereld’ 2021: presentator Erik Van Looy en kandidaat vervangen

  © Play4

  Coronabesmettingen bij ‘De Slimste Mens ter Wereld’ 2021: presentator Erik Van Looy en kandidaat vervangen

  -

  Erik Van Looy is besmet met het coronavirus en zal twee opeenvolgende afleveringen van De Slimste Mens ter Wereld niet presenteren. Erik zal vervangen worden door Bart Cannaerts.

  Het gaat slecht met de coronacijfers in ons land en dat zullen we binnenkort ook op het scherm merken. Presentator Erik Van Looy is besmet geraakt met het coronavirus en zal tot en met donderdag 18 november in quarantaine zitten. Door zijn quarantaine kan Erik onmogelijk het programma presenteren, waardoor hij twee afleveringen vervangen zal worden door Bart Cannaerts. “Bart zetelde vanavond normaal als jurylid bij een van de opnames”, legt Erik uit.”Na overleg met de redactie heb ik hem opgebeld met de vraag om de presentatie van mij over te nemen. Hij moest er even van bekomen, maar ik geloof hem als hij zegt dat hij er straks een lap op gaat geven.  Ik kan me geen betere ad interim presentator bedenken”, vult Erik aan. Cannaerts kent het spel erg goed. Zo speelde hij al 2012 mee als kandidaat. Sinds 2013 zit hij in de jury.

  © Play4

  Voorlopig nog niet te zien

  Doordat de opnames van De Slimste Mens ter Wereld een aantal weken voorlopen, zullen we voorlopig nog niets merken van de wissel. Pas op woensdag 1 en donderdag 2 december zullen de afleveringen tijdelijk gepresenteerd worden door Cannaerts. De opnames van de twee afleveringen vinden vanavond plaats.

  Met Van Looy gaat het goed. Hij voelt zich niet ziek. “Het onvermijdelijke is gebeurd, het virus heeft nu ook mij te pakken”, zegt hij in een statement. “Ik voel me gelukkig niet ziek en vertoon enkel lichte symptomen zoals keelpijn en wat hoesten. Maar rekening houdend met de noodzakelijke quarantaine zal ik twee opeenvolgende opnames van De Slimste Mens ter Wereld moeten overslaan.” Vermoedelijk raakte Van Looy al minstens op 8 november besmet, aangezien een quarantaine ten minste 10 dagen duurt.

  Ook kandidaat vervangen

  Ook bij de kandidaten is er een besmetting. Play4 zegt liever niet over wie het gaat. De vervanger is wel bekend gemaakt: zo zal Jan Maarschalk Lemmens, beter bekend als Glints, op 22 november te zien zijn. De kandidaat die hij vervangt zal mogelijk later nog deelnemen aan het programma.

  © Play4

  Koop het Slimste Mens ter Wereld-spel bij Bol.com (aff.)

  BronPlay4
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer