More

  Coolblue tempert verkoop en verhoogt prijzen: lage productie in China door coronavirus

  Advertentie

  -

  Coolblue heeft besloten om zijn verkopen te temperen, dat maakte het bedrijf bekend in een mail aan zijn affiliate-partners. De reden zou de lage productie van goederen in China zijn, waardoor het bedrijf beschikbaarheidsproblemen bij leveranciers verwacht.

  Klanten van de Nederlandse webwinkel Coolblue klagen sinds afgelopen week over plotse prijsverhogingen. Zo ontdekten verschillende klanten dat bepaalde elektronica op enkele minuten fors in prijs steeg. Ook affiliate-links van het bedrijf, waardoor andere bedrijven een commissie krijgen, werden uitgeschakeld. De prijsstijging was op maandag voer voor wilde speculaties in de Nederlandse en Belgische pers: zo werd er gespeculeerd over hacking of een technische panne.

  Prijzen aan te passen

  Nu doorbreekt het bedrijf de stilte, in een mail aan zijn affiliate-partners. Daarin zegt het bedrijf dat het afgelopen vrijdag besloten heeft om zijn verkoop te temperen. “Dit doen we door zoveel mogelijk marketing uit te zetten en prijzen aan te passen”, valt er te lezen. De reden zou de lage productie in China zijn, daar zijn nog steeds verschillende fabrieken gesloten door het coronavirus. Het bedrijf verwacht de komende weken moeilijkheden bij zijn leveranciers. Als voorbereiding probeert het bedrijf zijn opslagloodsen zoveel mogelijk te vullen.

  De vraag is natuurlijk of elektronica duurder zal worden. Vermoedelijk zullen de prijzen voor in China geproduceerde elektronica de komende weken stijgen, zolang er moeilijkheden blijven in de Chinese fabrieken. Het spel van vraag en aanbod wordt door een hogere prijs op elkaar afgestemd.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer