More

  © VIER

  RECENSIE. ‘Cook Ensemble’ is vreselijk chaotisch: “Het moet niet altijd zo makkelijk lijken als bij de Jerre”

  -

  In ‘Cook Ensemble’ beproeft Dominique Persoone een nieuw concept: laat een groep gelegenheidskoks een heerlijk menu klaarmaken via een rottige Skype-verbinding. Terwijl zorgt Jani Kazaltzis voor de ontspannende babbel, of ja dat is toch het concept. In de praktijk leidt het alleen maar tot chaos.

  In de tijd waar de Vlaamse tv-zenders het koken overlaten aan Jeroen Meus, introduceert VIER een gloednieuw kookconcept. Iedere weekdag kan je er om 18.45 naar live-kookshow ‘Cook Ensemble’ kijken. Daarin koken chef-kok Dominique Persoone en Jani Kazaltzis samen, niet in dezelfde keuken, maar ieder in z’n eigen kot.

  2000’s-fenomeen

  Dat doen de bekende chocolatier en presentator via de ouderwetse straalverbinding en dat zorgt voor de terugkeer van dat 2000’s-fenomeen: de drie seconden-vertragingsverbinding. We dachten dat we deze dankzij technische nieuwigheden, zoals 4G-bakjes, vaarwel hadden gezegd aan het euvel, maar die satellietwagens zijn dus toch nog niet naar andere contreien verscheept. Ze blijken gewoonweg bij VIER geparkeerd te staan. De slome verbinding zorgt ervoor dat tussen Persoone en Kazaltzis vijfduizend mijl afstand lijkt te zitten, al zitten ze waarschijnlijk niet verder dan 50 km uit elkaar.

  In ‘Cook Ensemble’ koken Jani en Dominique niet alleen, want ze krijgen iedere dag het gezelschap van een aantal bekende en onbekende Vlamingen. Al moeten de andere gasten het doen met hun eigen laptop en een brakke skypeverbinding, waardoor Jani – hoe goed bedoeld ook – geen fluit verstaat van wat zijn gasten in de verte mompelen. Waarom we in 2020 nog altijd niet in full HD kunnen videobellen, dat vraag ik me ook nog steeds af, maar bon. Ik dwaal af.

  (Lees verder onder de video)

   

  Chaos, chaos, chaos

  Dominique kookt niet ingewikkeld, maar tomaten ontvellen en rozemarijn smokey maken is voor het gemiddelde Vlaamse tv-figuur niet de gemakkelijkste opdracht.
  ‘Focus iedereen, aandacht!’ maande Dominique nog aan toen Otto-Jan zijn tomaten nog moest pellen en het reclameblok 30 seconden later inviel. Gelukkig kwam de vrouw des huizes tussenbeide, om Otto-Jan Ham te verlossen. Chaos, chaos, chaos.

  ‘Cook Ensemble’ kan je hierdoor het best vergelijken met de IKEA-handleiding die je poogt uit te leggen aan je slechthorende oma via een Zoom-gesprek. Neem daarbij enkele ’toevalligheden’ – zoals Jani die zijn fornuis niet aankrijgt, Otto-Jan Ham die met een kind op de arm zit te koken en tot overmaat van ramp de bunsenbrander niet aan de praat krijgt – en je weet dat je goed zit voor een halfuurtje verschrikkelijk gênante televisie. Hoe goed bedoeld dit programma ook is en hoe lekker de gerechten van Dominique ook zijn, het zag er uit als een chaotische veldslag. Ach, het moet niet altijd zo makkelijk lijken als bij de Jerre.

  ‘Cook Ensemble’, vanavond om 18.45 op VIER.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  In 'Cook Ensemble' beproeft Dominique Persoone een nieuw concept: laat een groep gelegenheidskoks een heerlijk menu klaarmaken via een rottige Skype-verbinding. Terwijl zorgt Jani Kazaltzis voor de ontspannende babbel, of ja dat is toch het concept. In de praktijk leidt het alleen maar tot...RECENSIE. 'Cook Ensemble' is vreselijk chaotisch: "Het moet niet altijd zo makkelijk lijken als bij de Jerre"