More

  © Niko Caignie

  Contrast en abstractheid op nieuwe single ‘Lust’ van Gentse Jaan Hantson

  -

  Het is niet makkelijk om in de Belgische muziekwereld op te vallen. Toch doet de 19-jarige Jaan Hantson dat met zijn abstractheid en contrast op single ‘Lust’. Het is de vijfde single voor de Gentse singer-songwriter. 

  Amper 19 is hij, afkomstig uit Gent, maar studerend in het buitenland. Londen is zijn tweede thuis, waar hij zich met zijn studie ‘Creative Music Production’ in muziekproductie specialiseert. Opgroeien deed Hantson met klassieke muziek. Van zijn 8ste tot zijn 16e studeerde hij klassieke piano. Eerst in academie en later aan het MUDA. Pas in de laatste twee jaar aan het MUDA ontdekte hij zijn passie om zelf muziek te maken.

  Ondertussen werkte de jongeman verder aan zijn eigen songs, met onder andere singles ‘Reminiscence’ en ‘Take a Break’ als resultaat. In zijn meest recente single ‘Lust’ zingt Hantson over het verlangen naar het onbereikbare, het goede en het slechte aan het gevoel en de onzekerheid of het allemaal wel goed zal komen. Kort gezegd: over zich aangetrokken voelen tot iemand, maar het nooit durven toegeven. De single bouwt zich delicaat op dankzij de abstracte elektronica en subtiele pianoklanken, naar iets wat op de zinnen speelt en vooral blijft spelen. Een veelbelovende naam die we in de gaten gaan blijven houden.

  Check de videoclip

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie