More

  Concertzaal Muziekodroom en Pukkelpop gaan nauwer samenwerken

  Advertentie

  -

  De Hasseltse concertzaal Muziekodroom en Pukkelpop gaan in de nabije toekomst samenwerken. De gesprekken waren al langer gaande, maar de pandemie en de vraag van de Vlaamse overheid naar meer samenwerking, versnelden de uitvoering ervan.

  Er was al een tijd sprake van een nauwere samenwerking tussen beide organisatie. Het Hasseltse muziekcentrum Muziekdroom spreekt van een logische stap in haar verder professionaliseringsproces. De concertzaal ging een herpositionering, verbouwingen en de installatie van een nieuw management door en is nu klaar voor de volgende stap: verbreden en verjongen.

  Dries Vanderheyden, zakelijk directeur Muziekodroom, legt uit: “Het standpunt van de Vlaamse overheid is duidelijk: streef naar nieuwe samenwerkingen en draag bij aan de verdere professionalisering van de sector. We hebben nood aan verjonging en verbreding als we het aanspreekpunt in Limburg willen blijven wanneer het gaat over pop- & rockmuziek.”

  Klaar voor nieuwe toekomst

  Voor Pukkelpop ligt de samenwerking in het verlengde van de ambitie om Humanistische Jongeren, de jongeren- en vrijwilligersafdeling van het festival, verder uit te bouwen en om ook doorheen het jaar events en workshops te organiseren. Ook Chokri Mahassine, festivalorganisator en voorzitter Humanistische Jongeren is enthousiast. “In een wereld waar ook de cultuursector momenteel zware klappen krijgt, kan je maar beter klaar zijn voor een nieuwe toekomst. Dit betekent voor ons zoveel mogelijk versterken en verankeren. Met Humanistische Jongeren, de drijvende motor achter de organisatie van o.a. Pukkelpop, willen we investeren in de verdere uitbouw van Muziekodroom, zowel letterlijk als figuurlijk. Samen met stad Hasselt en de steun van de Vlaamse Overheid kunnen we er opnieuw een succesverhaal van maken.”

  Beide organisaties behouden hun eigen werking en onafhankelijkheid. Er zal structureel worden samengewerkt aan de inhoudelijke invulling. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer