More

  The Slow Readers Club in Ancienne Belgique, AB Club: Nieuwe Editors in wording

  Advertentie

  The Slow Readers Club is een vierkoppige band uit Manchester. In eigen land doen ze het al een tijdje goed. Afgelopen winter wisten ze met hun Britpop op showcasefestival Eurosonic Noorderslag tal van harten te veroveren. Dansbare electropop gecombineerd met de hardste gitaarrifs. Wij waren er donderdagavond bij tijdens hun show in AB Club.

  Een goed gevulde AB Club wachtte de heren van The Slow Readers Club donderdagavond op. Het aanwezige publiek, bestond uit een groot deel Belgen, maar opvallend genoeg ook een behoorlijke horde Britten. Landgenoten van de band die de hele show als gekken dansten en meezongen. The Slow Readers Club is dan zeker ook niet onpopulair in eigen land, zo speelden ze onder andere in de legendarische Apollo in thuisstad Manchester. Stipt om kwart over negen doken de heren op met hun ‘Fool for your Philosophy’. De excellent gebrachte song liet meteen toe om parallellen te trekken met de Britpop van Interpol en Editors.

  © Steven Elias

  © Steven Elias

  © Steven Elias

  Erg snel in de set volgde ‘Lunatic’, één van de sterkste songs van de vierkoppige band. Een nummer dat gretig werd meegedanst. Verder in de set hoorden we het snedige en nieuwe ‘Supernatural’. Ook ouder werk kwam aan bod, zo hoorden we het sterke ‘Forever In Your Debt’. Wat ging die song hard! De combinatie van elektronische klanken en gitaren overtuigde moeiteloos.

  De Britse heren kwamen vooral hun nieuwste werk uit langspeler ‘Build A Tower’ voorstellen. ‘Distant Memory’ sleepte een heerlijke duisternis mee, combineer dat met de niet teleurstellende vocals van Starkie én je krijgt een veelbelovende act. Dat het publiek ook erg enthousiast was, kon je niet ontkennen. ‘Block out the Sun’ ging bijvoorbeeld gepaard met een heel pak handen in de lucht. Met het catchy ‘I Saw a Ghost’ eindigden de heren hun reguliere set.

  Hun toegift deden de heren met ‘Lost Boys’. Een opvallende song waar gitarist Kurtis Starkie de zang voor een deel op zich nam. Afscheid nemen deed The Slow Readers Club met een flinke portie gitaren op het dansbare ‘On The TV’. The Slow Readers Club heeft alles in huis om het de komende jaren te maken. We hebben misschien zopas voor het eerst kennis gemaakt met de volgende Editors.

  Je kan The Slow Readers Club op zaterdag 29 juni op Rock Werchter zien. 

  © Steven Elias

  © Steven Elias

  © Steven Elias

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer