Fun Lovin’ Criminals naar De Roma

Goed nieuws: Fun Lovin’ Criminals komen naar De Roma! Het New Yorkse trio zakt op 11 januari 2020 af naar Borgerhout. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 17 mei om 10u via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

Wie kent er Fun Lovin’ Criminals niet? Het New Yorkse trio slaagde er in 1996 (tijdens de hoogdagen van de britpop!) in om de focus van de muziekwereld te verleggen naar Brooklyn, NY. Hun unieke en verfrissende mix van rock’n’roll, funk, blues, soul, hiphop, jazz en latin maakte meteen duidelijk dat Fun Lovin’ Criminals niet zomaar een eendagsvlieg was. Debuutsingle “Scooby Snacks” vatte van bij het begin de heerlijke sound waar Fun Lovin’ Criminals drie decennia later nog steeds een patent op heeft.

Ook in de 21ste eeuw gooien ze hoge ogen met Loco'(2001) en de gelijknamige single die de hitlijsten bestormt. Daarop volgen nog Welcome To Poppy’s (2003), Livin’ in the City'(2005) en Classic Fantastic (2010). In 2019 verscheen met Another Mimosa hun eerste nieuwe plaat sinds 2010. Het werd een heerlijke blend van covers en eigen nummers die naadloos aansluit op de Criminalsclassic Mimosa uit 1999. Wie Fun Lovin’ Criminals de laatste jaren live aan het werk heeft gezien weet dat de band nog niks aan charisma heeft ingeboet en live nog steeds garant staat voor bruisende shows en muzikaal vuurwerk op dat heerlijke randje tussen zalige nostalgie en hedendaagse frisheid.

Tickets & info: www.deroma.be

Volg voor meer