Deze concerten moet je bezoeken in Ancienne Belgique (AB) + win duo-tickets

Met de zomer die bijna op z’n einde loopt, komt ook de start van het indoor concertseizoen weer dichterbij. De legendarische concerttempel Ancienne Belgique viert dit jaar hun 40-jarig bestaan met een heleboel topconcerten. We geven voor de gelegenheid ook duo-tickets weg!

Machine Gun Kelly (03/09)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Al meer dan tien jaar is de Clevelandse rapper Machine Gun Kelly, oftewel MGK, bezig met het maken van muziek. Dat Machine Gun Kelly ook niet vies is van een potje acteren, bewees hij onlangs in de Netflix-film ‘The Dirt’. De man tourde in het verleden reeds rond samen met Linkin Park en werd recent in de studio gespot met Travis Barker van blink-182. Het belooft een feestje te worden.

Duff McKagan featuring Shooter Jennings (04/09)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Duff McKagan ken je ongetwijfeld van Guns N’ Roses. Dat de Amerikaanse oerrocker ook eens solo aan het werk durft te gaan, toont hij met zijn derde soloalbum ‘ Tenderness’. De productie van de langspeler was in handen van de countryster Shooter Jennings. Hij verzorgt op deze wonderlijke woensdagavond het voorprogramma en speelt dan ook nog eens mee met Duff!

Dope Lemon (13/09)

/ Tickets via Abconcerts.be /

De Australiër Angus Stone ken je ongetwijfeld van het songwriterduo Angus & Julia Stone. Zijn debuutsingle ‘Uptown Folks’ beschreef hij zelf als “laidback coastal rock”. Met zijn nieuwste langspeler ‘Smooth Big Cat’ onder de arm brengt hij ongetwijfeld een laid back vibe naar de Brusselse AB.

Celeste (16/09)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Met haar amper 24 lentes maakte de Britse Celeste afgelopen jaar een intrigerende intrede met haar track ‘Both Sides Of The Moon’. EP ‘Laterly’ volgde, een plaat waarmee ze internationaal een grote indruk naliet. Het leverde haar onder andere steengoede kritieken op Primavera Sound en showcasefestival SXSW op. Volgens sommigen doet haar fenomenale stem denken aan iconen zoals Amy Winehouse en Etta James. Wees erbij voor het te laat is.

Freaky Age (20/09)

/ Tickets via Abconcerts.be /

In 2006 trokken ze als de jongste finalisten van Humo’s Rock Rally alle aandacht. De op dat moment 14-jarige indierockers waren niet meer weg te slaan van de nationale radiogolven dankzij hun single ‘Time Is Over’. Debuutplaat ‘Every Morning Breaks Out’ volgde, en leidde tot een overvolle concertagenda in binnen-, en buitenland. Enkele honderden concerten en vier albums later besluit Freaky Age om een punt te zetten achter hun avontuur. Ze sluiten vijftien jaar lang muziek af met een afscheidsconcert in AB. Een niet te missen moment, dat ongetwijfeld zowel een lach als een traan zal oproepen.

Joe Armon-Jones (25/09)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Sins 2017 kan je onder de noemer JAZZ 100 genieten van de beste jazzconcerten in Ancienne Belgique. De afgelopen jaren kon je reeds de sublimiteit van o.a. Shabaka Hutchings en Nubya Garcia ontdekken. Dit najaar komt er nog meer van dat goeds langs, op 25 september komt namelijk keyboardspeler Joe Armon-Jones naar de AB Club. Hij is niet alleen een stichtend lid van Ezra Collective, maar tourde tevens ook mee met Ata Kak en rapper Pharoahe Monch. The Wire omschreef debuut ‘Starting Today’ als “bass-rich music hustle straight out of the London soul-jazz-dance-lineage.” Wat ons betreft, een niet te missen avond.

Little Simz (29/09)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Ken jij de 25-jarige Londense rapper Simbi ‘Simz’ Ajikawo, oftewel Little Simz al? Met haar derde plaat ‘GREY Area’ ging ze de strijd aan met haar mentale gezondheid en haalde ze uit naar de maatschappij. Scherpe teksten gecombineerd met vette bassen en funky beats. Met onder andere Kendrick Lamar en JAY Z als fans, kan het niet anders dan een steengoed feestje worden.

Win tickets

We mogen duo-tickets weggeven voor de concerten uit het lijstje hierboven. Deelnemen is erg makkelijk: klik op de knop hieronder en volg de instructies in het formulier. De wedstrijd loopt steeds tot 3 dagen voor het desbetreffende concert

Deelnemen aan de wedstrijd!

Volg voor meer