Deze concerten moet je bezoeken in Ancienne Belgique (AB) + win duo-tickets

© Antje Meiresonne

Met de festivalzomer in aantocht, loopt ook het indoor concertseizoen ten einde. Wij overlopen wat je de komende maand nog kan ontdekken in ‘s lands meest bekende concertzaal Ancienne Belgique. We geven voor enkele concerten ook duo-tickets weg.

Jambinai (05/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Zuid-Koreaans geweld kan je begin juni ontdekken in de AB Club. Maak kennis met de unieke cocktail van Aziatische folk, internationale metal en (post)rock. Live zijn ze een vulkaan en nu klaar met hun vijfde cd ‘Onda‘ bij het Bella Union-label. We verwachten nu deze bezetting: Bomi Kim (haegeum, vocals), Ilwoo Lee (guitar, piri),  EunYong Sim (geomungo, vocals), Byeongkoo Yu (bass) en Jae Hyuk Choi (drums).

Gov’t Mule (05/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Gov’t Mule brengt zonder twijfel heerlijk klassieke Southern rock. Al meer dan 20 jaar zijn ze een livethuishaven voor gitaargeweld, ellenlange solo’s, breeduit meanderende jams, … Volg je nog? Het is een trip, het soort waar Amerikaanse acts toch wel erg bedreven in zijn.

Kevin Morby (14/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Tot een paar jaar geleden stond Kevin Mobry bekend als de frontman van The Babies en bassist van Woods. Ondertussen is Kevin Morby uitgegroeid tot een van dé aanvoerders van folk- en americana-singer-songwriters waar ook Courtney Barnett, Steve Gunn en Kurt Vile deel van uitmaken. Zijn eerlijke, uitgepuurde en weelderige folksound in combinatie met zijn charismatische uitstraling op het podium zijn het handelsmerk van de zanger. Op 14 juni staat hij in de Ballroom.

The Mavericks (16/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Feest! In 2019 bestaan The Mavericks exact 30 jaar en dat moet gevierd worden! De countryband uit Miami combineert Tex-Mex en country met Latin en rockabilly invloeden. Het is alweer meer dan 20 jaar geleden dat de band nog eens in AB stond, dus deze verjaardag leek ons het perfecte moment om ze nog eens uit te nodigen. De band staat vooral bekend om hun fijne, opzwepende liveshows. Verwacht een show vol ambiance en een pak van de hits die ze hebben opgebouwd over de jaren heen.

Luz Casal (22/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

LUZ CASAL blijft een van de voornaamste Spaanse zangeressen. Cinefiele melomanen kennen haar zeker van Piensa En Mi bij de Almodovar-film Tacones Lejanos. Nu komt ze eindelijk ook terug bij ons met haar Que Corra El Aire-tour 18/19. We verwachten Luz met aan haar zijde: Tino di Geraldo (batería), Jorge F. Ojea & Borja Montenegro (guitarras), Peter Oteo (bajo), J. M. Baldomà ‘Baldo’ (piano).

Fantastic Negrito (25/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Fantastic Negrito is een fel Amerikaans funkfenomeen. De man overleefde letterlijk al enkele keren ‘street shit… clubs and bitches and bullshit politics…’ Tot en met een bijna fataal auto-ongeluk. Zijn jongste album heet terecht ‘Please Don’t Be Dead’. En vooral live is hij echt fantastisch, zoals onlangs nog eens werd bewezen in De Roma. Ondertussen won hij ook alweer een Grammy, voor beste ‘blues’-cd dan nog. Op 25 juni te beluisteren in Ancienne Belgique.

Paul Heaton & Jacqui Abbott (28/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

The Last King Of Pop  zo heet, behoorlijk ‘tongue in cheek’, de tournee en de Best Of van dit Brits hitsinstituut. PAUL HEATON kennen we inderdaad als voorman van The Housemartins en The Beautiful South, of zelfs van recentere samenwerkingen met Jacqui Abbott.

Win tickets

We mogen duo-tickets weggeven voor enkele concerten uit het lijstje hierboven. Deelnemen is erg makkelijk: klik op de knop hieronder en volg de instructies in het formulier. De wedstrijd loopt steeds tot 3 dagen voor het desbetreffende concert

Deelnemen aan de wedstrijd!

Volg voor meer