Compact Disk Dummies @ Ancienne Belgique, AB Club: Een wonder dat de AB nog rechtstaat (★★★★½)

© Steven Elias

 Het was een hele eind geleden dat we nog iets hadden gehoord van de broers Coorevits, maar vorige week was het eindelijk daar. Nieuw materiaal. Na hun nieuwe single ‘Cry For Me’, kwamen ze nu met ‘Satellites’. Een samenwerking met de grote Tom Barman. Hun album Silver Souls dateert al van 2016. Nu, 3 jaar later, komen ze met twee uitverkochte AB Club shows hun nieuwe EP voorstellen. 

Het publiek heeft ze gemist, dat voel je. De twee shows waren in minder dan 5 minuten uitverkocht en iedereen wil wel iets van broers Lennert en Janus. Ze konden zonder twijfel de grote zaal van de Ancienne Belgique gevuld hebben, maar de setting van de AB club kwam de muziek alleen maar ten goede. Binnenkomen doen ze met ‘Silver’ en vanaf seconde één begon Lennert zich in het zweet te dansen. Zwoele moves zonder schaamte waar velen nog kunnen van leren.

© Steven Elias

Af en toe was er een grote hoek af, zowel in de muziek als in de performance. De perfecte combinatie op een frisse vrijdagavond. Sinds kort spelen ze ook met drummer, wat een hele meerwaarde is voor hun show. Elke hit kwam uitgebreid aan bod. Van het recente ‘Cry For Me’ tot ‘Girls Keep Drinking’ met als absolute climax een crowdsurfende Lennert tijdens de monsterhit ‘The Reeling’. Ook Tom Barman kwam even op bezoek als projectie tijdens ‘Sattelites’. De visuals en lichtshow vulde de sterke beats en schaamteloze dansmoves aan. Zo kwam er tijdens ‘Remain in Light’ een koor van enge poppetjes gezellig de tekst meezingen. Bedankt voor de nachtmerries trouwens. Ook de merchstand moest eraan geloven, het was alsof ze de hele AB wilden afbreken.

Man van de bindteksten is Lennert zeker niet. Terwijl broer Janus alles muzikaal ondersteunde, at het publiek uit Lennert zijn hand. Liters zweet liep zowel van hem als van zijn publiek, maar niemand keek er naar om. Soms voelde het een beetje als de vlasmarkt om 10 uur ’s ochtends na een wilde nacht op de Gentse Feesten. Het is een wonder dat de AB überhaupt nog rechtstaat na deze show. Intens is het perfecte woord om de avond te omschrijven. Het publiek droeg hen letterlijk en figuurlijk op handen. Er werd gedanst, gezweet, gezongen. Een marathon lopen vraagt waarschijnlijk minder conditie dan wat Lennert hier heeft verzet.

Een intense show met een geweldig dankbaar publiek. Er ligt nog een grote toekomst aan de voeten van de Compact Disk Dummies, daar twijfelt niemand aan. Nogmaals er is een grote hoek af, maar dat past perfect in het plaatje. Dat maakt deze show net zo goed. Je had er echt moeten bij zijn.

© Steven Elias

Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Compact Disk Dummies @ AB Club
compact-disk-dummies-ancienne-belgique-ab-club-een-wonder-dat-de-ab-nog-rechtstaat-%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%c2%bdEen intense show met een geweldig dankbaar publiek. Er ligt nog een grote toekomst aan de voeten van de Compact Disk Dummies, daar twijfelt niemand aan. Nogmaals er is een grote hoek af, maar dat past perfect in het plaatje. Dat maakt deze show net zo goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in