More

  Coldplay speelt extra vierde concert in België voor tour 2022

  Coldplay speelt extra vierde concert in België voor tour 2022

  -

  Fans van Coldplay krijgen een allerlaatste kans om hun geliefde band aan het werk te zien tijdens de Music Of The Spheres World Tour. De band voegt namelijk een vierde en finale show toe in Brussel.

  Het heeft even geduurd, maar Coldplay zal toch een vierde keer in ons land optreden. De band verkocht afgelopen vrijdag meer dan 150.000 tickets voor hun concerten op 5, 6 en 8 augustus. Oorspronkelijk stond de band slechts twee keer ingepland in het Koning Boudewijnstadion, maar doordat de beschikbare tickets in mum van tijd de deur uit waren, werd een extra datum al snel beschikbaar gemaakt.

  Advertentie

  Toen ook de tickets voor de extra show rond vrijdagmiddag uitverkocht waren vroeg de concertorganisator om zich in te schrijven op een wachtlijst. Niet tevergeefs zo blijkt, want de band zal op dinsdag 9 augustus een extra show spelen in het Koning Boudewijnstadion. Net zoals op maandag 8 augustus zal London Grammar het voorprogramma op dinsdag verzorgen. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus zal H.E.R. optreden als speciale gast.

  Voor fans uit de Benelux zal de show de finale optie zijn om hun favoriete band aan het werk te zien, want kort nadien maakt de band de oversteek naar het VK. Daar zullen ze maar liefst 6 keer spelen in het Wembley Stadium.

  Ecologische voetafdruk

  De tour van Coldplay is bovendien gefocust op duurzaamheid. De band sprak in 2019 al de ambitie uit om de ecologische voetafdruk van hun komende tournees zo laag mogelijk te houden. Zo willen ze de uitstoot van deze tour met 50% verlagen ten opzichte van hun vorige tournee in 2016. Om dat te bereiken zullen ze, op ieder concert, gebruik maken van hernieuwbare energie die opgewekt wordt door zonnepanelen. Er zal ook energie opgewekt worden met gebruikte kookolie, een kinetische stadionondergrond en kinetische fietsen die aangedreven zullen worden door fans.

  De energie zullen ze opslaan in een herbruikbare batterij. Bovendien zullen ze voor ieder verkocht ticket een boom planten. Fans worden gevraagd om met het openbaar vervoer naar de concerten af te zakken. Op iedere show zullen ze bovendien gratis drinkwater aanbieden om de hoeveelheid plastic afval te verkleinen.

  Tickets voor de extra show zijn vanaf vrijdag 29 oktober om 9 verkrijgbaar via ticketmaster.be. Tickets kosten tussen 138,80 euro en 30,80 euro.

  Koop het album ‘Music of the Spheres’ via Bol.com (aff.)

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer