More

  Coldplay brengt pure buitenaardse magie uit met nieuwe single ‘Higher Power’

  Advertentie

  -

  Coldplay heeft vrijdag single Higher Power uitgebracht. Dat doen ze nadat cryptische boodschappen op billboards verschenen.

  Twee jaar na Everyday Life is Coldplay terug met nieuwe muziek. Overheen de wereld verwezen, de afgelopen weken, tal van billboards naar het mysterieuze alienradio.fm. Op de website zijn boodschappen te lezen die geschreven zijn in een mysterieuze taal. Het duurde niet lang vooraleer fans van Coldplay ontdekten, dat de band met nieuwe muziek kwam. Zo ontrafelde twitteraccount ColdplayXtra de releasedatum en de titel van het nieuwe nummer.

  Even later bevestigde Coldplay hun link met de website, door zelf een link naar alienradio.fm te delen op hun sociale media.

  Een mysterieus billboard in New York / © Coldplay

  Vrijdag bracht Coldplay de single in première uit in het ISS. De Franse astronaut Thomas Pesquet speelde, al zwevend boven het Afrikaanse continent, de song af van in de Cupola-module van het ruimtestation. “De song gaat over het vinden van de astronaut in ieder van ons, de persoon die geweldige dingen kan doen”, introduceerde frontman Chris Martin de song aan Pesquet.

  (Lees verder onder de video)

  Higher Power

  Het nieuwe Higher Power lijkt Coldplay terug te keren naar het in 2011-uitgebrachte album Mylo Xyloto. Zowel de visuals als de outfits van de band zitten vol met kleurrijke verwijzingen naar toen.

  De single klinkt opgewekt en lijkt gemaakt voor stadions. Een aanstekelijk optimisme dat doet dromen van overvolle arena’s en dansende mensenmassa’s. De grote vreugde komt eraan, zeker nu Coldplay terug is. Volgende week zullen ze de BRIT Awards openen. Op 22 mei houden ze een livestream op het terrein van het Glastonbury festival.

  Check de videoclip van ‘Higher Power’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer