Cirque Magique pakt uit met heel wat nieuwigheden: vernieuwde podia, skydive, cinema en de beste muziek

© Cirque Magique

© Cirque Magique

Het feeërieke Cirque Magique strijkt bijna neer in de velden van Ledegem. Binnen slechts 7 dagen dagen wordt de West-Vlaamse gemeente tot een magische plek vol muziek. Naast de vaste waarden als de clowns, de vuurspuwers, de draaimolen, etc. zijn er ook dit jaar heel wat nieuwigheden.

Het creatief team achter Cirque Magique heeft besloten om de vijfde editie in stijl te vieren. Daarom hebben ze de look en feel van 2 podia in een nieuw jasje gestoken. Daar horen uiteraard ook nieuwe podiumnamen bij: Mirador en Centropolis. De gekende Circodrome, de Toilet Stage en de Camping Stage blijven, maar ondergaan ook een facelift.

De Centropolis is het vernieuwde, ultramoderne hoofdpodium van de weide. Visueel is het een mix van strak design, heldere kleuren en speelse elementen. Hier kunnen de bezoekers genieten van de grootste DJ’s van het moment, zoals Patrick Topping, Butch, Richy Ahmed, Boris Brejcha, Monika Kruse en nog veel meer. Boris Brejcha staat deze zomer maar op twee Belgische festivals: Cirque Magique en Tomorrowland. De gloednieuwe Mirador stage opent enkel op zaterdag en wordt de thuishaven voor retro fans. Wat deze stage extra uniek maakt, is dat de bezoekers deze zelf kunnen beklimmen. Onder meer M.I.K.E. / Push, DJ Ghost en Insider Live zullen er het beste van zichzelf geven.

© Cirque Magique

De Circodrome zal een facelift ondergaan en is voor festivalgangers die houden van het stevigere werk. Op vrijdag kan je hier dansen op de beats van onder meer Reinier Zonneveld (live), Joyhauser, en Jaydee. Op zaterdag treden onder meer Dave Clarke, Luke Slater, Perc, SHDW & Obscure Shape hier aan. Zondag is dit het paradijs voor de oldskool electro liefhebber, met artiesten als Booka Shade (live), DR. Lektroluv en Nadiem Shah die een tribute zal brengen aan de recent overleden Philippe Zdar van Cassius.

Foodtrucks en skydive

Honger zal je op Cirque Magique ook niet lijden. Zo heeft Cirque Magique enkele tientallen foodtrucks uitgenodigd: Chez Rose, It’s a wrap, #Falafel, W.A.Y.S. Fest, Frietjes&Groentjes, Luku, Taste Of Asia, Little Italy, ChopChop, Holy-Crêpe, Zucchero Confiserie en W.A.Y.S. Camping. Verder kan je op Cirque Magique ook naar hartelust shoppen in de Chill Area.

Het festival dompelt je naast de beste muziek ook onder in een universum vol mystieke wezens. Op deze vijfde verjaardag kan je onder meer ook ontspannen op de yoga sessies of op de kermisattracties. Verder werden 2 festivalgangers uitgekozen die het festival op de meest legendarische wijze ooit zullen betreden: via een skydive jump!

© Cirque Magique

Daarbovenop is er een cinema op het terrein van La Bête Rousse, dé must-visit voor alle cinefielen. De gekende clowns, vuurspuwers en acrobaten zijn uiteraard ook weer van de partij, maar deze keer met compleet nieuwe stunts en acts. Uiteraard zijn er nog andere ‘speciallekes’ voorzien, maar die houdt de organisatie nog even als verrassing.

Cirque Magique-app 

De elektronische nieuwigheid op het festival is de applicatie. Deze kan men downloaden via de app-store of de Playstore en brengt de bezoekers op de hoogte over alles wat zich afspeelt op de festival site. Via de app kan je de line-up raadplegen en worden indien nodig push-meldingen uitgestuurd.

Cirque Magique, van 2 tot 4 augustus in Ledegem. Tickets & Info: cirquemagique.be

Volg voor meer

1 REACTIE

  1. Excellent post but I was wondering if you could write a
    litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate
    a little bit more. Cheers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in