More

  Cirque Magique 2021: Kleinere editie op nieuwe locatie, maar daarom niet minder sfeervol

  © Vinnie De Craim

  Cirque Magique 2021: Kleinere editie op nieuwe locatie, maar daarom niet minder sfeervol

  -

  Afgelopen weekend vond in Avelgem, Cirque Magique plaats. Het festival kwam dit jaar op de proppen met een kleinere, maar daarom niet minder sfeervolle editie. Onze ploeg ging de sfeer opsnuiven.

  Na twee jaar stilte, sloeg Cirque Magique dit weekend zijn tenten opnieuw op. Het elektronische festival staat bekend om zijn zinderende house en techno sets in een magische setting. De beste beats combineren ze met vuurspuwers, bellenblazers en acrobatie. Het maakt het festival een van de sterkhouders van de regio.

  Al betekende de terugkeer van het festival, niet meteen een terugkeer naar het normaal. Zo koos de festivalorganisatie dit jaar – uiteraard ingegeven door de pandemie – voor een aangepaste editie. Zo vond de renaissance van het festival dit jaar niet plaats op het festivalterrein in Ledegem, maar wel op de feeërieke site van het kasteel van Bossuit in Avelgem.

  © Vinnie De Craim
  © Vinnie De Craim

  Ondanks de kleinere setting, kon het festival wel uitpakken met mooie namen. Zo beukten de steenharde beats van onder meer Lebawski, Joyhauser en Joris Voorn in de trommelvliezen van de aanwezigen. Al lokte de kleinere editie, in vergelijking met de vorige jaargangen, beduidend minder festivalgangers. Ook het festivalterrein werd hierop aangepast: zo was er slechts één stage op het terrein te vinden. Al hield dat de bezoekers niet tegen om het beste van henzelf te geven.

  Mede geholpen door het stralende weer, genoten de festivalgangers met volle teugen. Uitgelaten en snakkend naar die vrijheid zagen we dat de dansbenen onvermoeibaar waren. Te midden van het park dat het kasteel omringt, genoten we van de excellente sets van onder meer Heckman, Dimitri Andreas en Joris Voorn.

  Festivalafsluiter Nico Morano liet zijn beats genadeloos knallen, tot om 23 uur de muziek uit moest. Einde van een ‘specialere’ editie van Cirque Magique en ook quasi het einde van deze festivalzomer. Op naar volgend jaar, met hopelijk een normale én grote editie van het festival.

  © Vinnie De Craim
  © Vinnie De Craim

  © Vinnie De Craim
  © Vinnie De Craim
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie