More

  #cheersfortheheroes: lanceert een nationaal aperitiefmoment met aperitiefboxen van je stamcafé

  Advertentie

  -

  Op 16 mei 2020 vindt er met #cheersfortheheroes een nationaal en collectief aperitiefmoment plaats. Horecazaken leveren die dag op bestelling een aperitiefbox aan huis zodat heel België vanuit zijn kot kan klinken op de helden die zich inzetten tegen het coronavirus.

  Samenhorigheid en solidariteit zijn belangrijker dan ooit. Iedereen draagt op zijn eigen manier een steentje bij om het coronavirus zo snel mogelijk te verslaan. Ook enkele Kortrijkse horeca-ondernemers wilden niet zomaar aan de zijlijn blijven toekijken. En daarom roepen ze met #cheersfortheheroes op om te klinken op alle ‘helden’ die zich inzetten om deze crisis te bolwerken.

  Bovendien krijgen de horecazaken met deze actie een duwtje in de rug. Zij hebben het hard te verduren in deze tijden van lockdown en kunnen alle steun goed gebruiken. Met de bestellingen kunnen ze weer een dag aan de slag door hun signature dranken en hapjes te maken of te selecteren, aan te bieden en te verkopen.

  Verrassend aanbod

  #cheersfortheheroes wil je heel even het gevoel geven dat je aan de toog in je stamcafé of op je favoriete terrasje geniet van een hapje & een drankje. Daarom vragen ze de deelnemende zaken om aperitiefboxen samen te stellen in de geest van hun café of restaurant. Een cocktailbar kan bv. een setje aanbieden – inclusief recept en nodige tools – om hun huiscocktail thuis zelf samen te stellen. Geeft het dorpscafé steevast pindanootjes bij elke pint? Misschien kom je in hun aperitiefbox dan wel een handje pinda’s tegen. En sommige restaurants bieden zelfs een volledig tapasbord aan, inclusief een lekker fles bijpassende wijn. De organisatie vraagt wel aan de horecazaken die meedoen met de actie om zoveel mogelijk Belgische producten aan te bieden: een fris streekbiertje, een gin tonic met Belgische gin… We are all in this together! Uiteraard zal er ook een non-alcoholisch aanbod beschikbaar zijn.

  Arne Vandendriessche, schepen economie Stad Kortrijk: “Het idee van een collectief aperitiefmoment gekoppeld aan de inbreng van de plaatselijke horeca is top. CFTH biedt mensen een moment om allemaal tezamen naar uit te kijken, het biedt perspectief in deze bizarre tijden. Ik heb niet geaarzeld om me ertoe te verbinden dit project te ondersteunen vanuit Stad Kortrijk. We zijn blij hierbij te kunnen helpen.

  Drie euro naar het goede doel

  Per verkochte aperitiefbox gaat er drie euro integraal naar #Clapandact. Via dit initiatief vragen de Belgische universitaire ziekenhuizen om hun onderzoek naar infectieziekten financieel te steunen. Vandaag beseffen we allemaal dat het meer dan ooit nodig is om hierin te investeren en bij te dragen aan een wereld waarin ziektes als COVID-19 minder destructief kan toeslaan.

  Horecazaken kunnen vanaf 20 april hun aanbod ingeven op de website. De verkoop van de aperitiefboxen start op 1 mei en loopt tot 14 mei middernacht. Alle informatie via cheersfortheheroes.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer