More

  Charlotte Adigéry en Bolis Pupul brengen in 2022 debuutalbum uit: ontdek nieuwe single ‘Blenda’

  Advertentie

  -

  Charlotte Adigéry en partner in crime Bolis Pupul brengen in maart 2022 hun langverwachte debuutplaat uit. Ook de broers Dewaele van Soulwax co-produceerden en schreven mee aan het album.

  Topical Dancer, zo zal het debuutalbum van Charlotte Adigéry en Bolis Pupul heten. Het album verschijnt op 4 maart 2022 via DEEWEE en zal de opvolger zijn van ep Zandoli en Yin Yang Self-Meditation. Het duo houdt ervan om tegen de schenen te schoppen van al hetgeen wat herkenbaar zou klinken. We houden ervan om af en toe dingen te verknoeien”, vertelt Bolis. “We cringen als we voelen dat we iets aan het maken zijn dat al bestaat dus we zoeken altijd die combinaties waardoor onze nummers niet als een pop song, niet als een R&B song, niet als een techno song klinken. We brengen altijd verschillende werelden samen. Charlotte en ik vervelen ons als de dingen te herkenbaar worden.”

  Op hun debuutplaat wordt de dansvloer de ruimte van verhalen en gespreksonderwerpen die daar normaal gezien niet komen. Elektropop die maatschappelijke thema’s onder de loep neemt. Vandaag brengt het duo een eerste voorproefje van die nieuwe plaat. Single Blenda is een elektronisch pareltje dat het verlangen om niet in een hokje geduwd te worden bespreekt. “Iets dat altijd terugkomt”, zegt Bolis, “is dat mensen me beschouwen als de producer en Charlotte als de zangeres. Of dat een zwarte artiest zijn wilt zeggen dat je ‘urban’ muziek moet maken. Dat soort hokjes voelen niet goed voor ons.”

  Check de single

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer