More

  Cast en crew geeft blik achter de schermen van vierde seizoen ‘The Crown’

  © Netflix

  Cast en crew geeft blik achter de schermen van vierde seizoen ‘The Crown’

  -

  Binnenkort start op Netflix een nieuw seizoen van ‘The Crown’. De cast en crew van de reeks geeft een blik achter de schermen.

  Het verhaal van ‘The Crown’ is geïnspireerd op het bekroonde toneelstuk ‘The Audience’ en vertelt het verhaal van het decennialange bewind van koningin Elizabeth II terwijl ze worstelt met het vinden van de juiste balans tussen haar privé- en openbare leven. De serie richt zich vooral op de persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteit die afspelen achter de schermen van de belangrijke gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw verder vormden. ‘The Crown’ gaat niet alleen over de monarchie, maar ook over de ondergang van een imperium, een wereld die leeft in wanorde en het aanbreken van een nieuw tijdperk.

  Lady Diana

  Het vierde seizoen speelt zich af aan het einde van de jaren ’70. Koningin Elizabeth (Olivia Colman) en haar familie zijn druk bezig met het veiligstellen van de troon door een geschikte bruid te vinden voor de nog ongehuwde prins Charles (Josh O’Connor).

  De natie begint daarbij de eerste gevolgen te voelen van het beleid dat door premier Margaret Thatcher (Gillian Anderson) is ingevoerd. De ingezette koers van de eerste vrouwelijke Britse premier lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en ondertussen lopen de spanningen tussen haar en de Koningin hoog op. Dit wordt alleen maar erger wanneer Thatcher besluit het land de Falklandoorlog in te leiden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor conflicten binnen het Gemenebest. 

  En terwijl Charles’ liefdesverhaal met een jonge Lady Diana Spencer (Emma Corrin) het broodnodige sprookje is om het Britse volk te verenigen, wordt de Koninklijke familie achter gesloten deuren steeds meer verdeeld.

  Het vierde seizoen van ‘The Crown’ is vanaf 15 november te zien op Netflix

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie