More

  Carly Rae Jepsen @ La Madeleine, Brussel: Deugdelijke synthpop (★★★)

  Advertentie
  Advertentie

  -

  De Canadese popzangeres Carly Rae Jepsen stond donderdagavond in La Madeleine ter gelegenheid van haar ‘The Dedicated Tour’. U denkt die one-hit wonder? Ergens is dat wel waar, al bewees ze ook gewoon fijne popmuziek gemaakt te hebben.

  ‘Call Me Maybe’, het is een song die in 2012 door ieder radiostation grijs gedraaid werd. Voor Jepsen betekende het haar grote doorbraak, waar ze met albums ‘Kiss’ en ‘Emotion’ gretig op verder bouwde. Die lijn van zoete pop trok ze door op haar nieuwe album ‘Dedicated’, die ze donderdagavond in ons land kwam voorstellen.

  Deugdelijke synthpop

  Na een entree via de grote trap van La Madeleine opende Jepsen haar show met een setlist van maar liefst 22 nummers, die ze er in één uur en een kwartiertje wist door te jagen. Met ‘No Drug Like Me’ en ‘Emotion’ toonde de Canadese meteen haar sterkte: deugdelijke synthpop voor een avondje dansen. De sfeer er echt injagen deed ze een eerste maal met hit ‘Run Away With You’, want ja, u kent haar van meer dan enkel ‘Call Me Maybe’.

  En die monsterhit die viel opvallend vroeg in de set al. Ergens ook wel goed, want Jepsen heeft zich in de loop der jaren toegespitst op popmuziek die mag gehoord worden. Thema’s zoals verliefdheid en misgelopen relaties spelen uiteraard de hoofdrol in de fijne synthpop die de Canadese maakt. Zo konden we o.a. ‘Now That I Found You’, ‘Fever’ en ‘Want You In My Room’ smaken. Minpunt was de ietwat vreemd samengestelde setlist. Jepsen had ons in de eerste helft steevast mee op haar synthpop-parade, maar liet ons stilaan indommelen met songs die niet steeds konden overtuigen. Een setlist die daardoor misschien nét te lang en nét niet goed genoeg was. Aan het enthousiasme van de Canadese lag het zeker niet, ze bleef non-stop lachen, zingen en dansen.

  © Steven Elias

  Dankzij de bekende tonen van ‘I Really Like You’ werden we wakkergeschud, om aangenaam verrast te worden door het door de band opgepompte einde van ‘Boy Problems’. La Madeleine uitzwaaien deed Carly Rae Jepsen met ‘Cut To The Feeling’, het einde van een dansmarathon voor velen.

  Carly Rae Jepsen heeft een heleboel puike synthpop songs op zak. Haar hits zaten her en der verspreidt over haar setlist, waardoor soms het tempo naar beneden werd gehaald. Ach, we vergeven het haar al te graag. Al is het maar door de nostalgie die we aan haar hits beleefden.


  Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Carly Rae Jepsen heeft een heleboel puike synthpop songs op zak. Haar hits zaten her en der verspreidt over haar setlist, waardoor soms het tempo naar beneden werd gehaald. Ach, we vergeven het haar al te graag. Al is het maar door de nostalgie die we aan haar hits beleefden.Carly Rae Jepsen @ La Madeleine, Brussel: Deugdelijke synthpop (★★★)